• Business

    Coca Cola, Folli Follie, Βιοχάλκο έσωσαν την παρτίδα. Πιέσεις στις τράπεζες


    Αλλαγή σκηνικού σήμερα στον τραπεζικό κλάδο. Τα χθεσινά κέρδη διαδέχθηκε η διόρθωση, με τους επενδυτές να ανησυχούν για τα αποτελέσματα της έκθεσης αξιολόγησης της Spencer Stuart για τα ΔΣ των τραπεζών. Ωστόσο, το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για επιλεκτικούς τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπως EEE, FF Group, Μυτιληναίος, ΜΟΗ  αντιστάθμισαν τις τραπεζικές πιέσεις και βοήθησαν το γενικό δείκτη να ισορροπήσει πάνω από τις 650 μονάδες.

    Ειδικότερα, ο γ.δ. έκλεισε με απώλειες 0,19% στις 652,38 μονάδες, ενώ σημείωσε χαμηλότερη τιμή στις 647,04 μονάδων και χαμηλότερη στις 658,99 μονάδες.  Ο τζίρος ανήλθε στα 62,14 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,34%, στις 180,33 μονάδες, ενώ πτώση 1,01% κατέγραψε ο Mid Cap κλείνοντας στις 769,86 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 2,75% στις 53,46 μονάδες.

    Με βάση  την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr, που παρουσιάζει καθημερινά πως διαμορφώνεται η περιουσία των μετόχων των εταιριών που είναι είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών,  ο John Paulson μέτοχος των Alpha και Πειραιώς, ο Prem Watsa της Eurobank και ο Ανδρέας Κανελλόπουλος της Τιτάν ήταν οι χαμένοι της ημέρας. Αντίθετα, στους κερδισμένους βρέθηκαν ο Δημ. Κουτσολιούτσος της Folli Follie, o Ευάγγελος Στασινόπουλος (Βιοχάλκο) και ο Mr Jumbo, Απ. Βακάκης.

    Η Εθνική υποχώρησε κατά 4,76%, η Eurobank σημείωσε πτώση 3,73%, η Πειραιώς έχασε ποσοστό 3,55% και η Alpha Bank υποχώρησε κατά 0,84%.

    Σημαντικές πιέσεις δέχθηκε και η ΔΕΗ που υποχώρησε κατά 2,69%, ενώ απώλειες άνω του 2% κατέγραψαν ακόμη οι Τιτάν και ΟΛΠ. ΟΠΑΠ, Lamda, ΓΕΚ Τέρνα σημείωσαν πτώση άνω του 1%.

    Αντίθετα, κέρδη άνω του 3% κατέγραψαν οι μετοχές ΕΕΕ και Folli Follie. Η Βιοχάλκο ενισχύθηκε κατά 2,01%, ενώ με άνοδο άνω του 1% έκλεισαν οι ΕΥΔΑΠ, ΜΕΤΚΑ, Μυτιληναίος, Motor Oil και Ελλάκτωρ. Περιορισμένα κέρδη εμφάνισαν οι Jumbo και η Grivalia.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/giati-louka-katseli-tis-ethnikis-tsakothike-tin-daniele-nouy-tou-evropekou-michanismou-epoptias/51955



    ΣΧΟΛΙΑ