• Business

    Citigroup: Περικοπή εκατοντάδων θέσεων εργασίας, εν μέσω τεχνολογικής αναβάθμισης

    • Bloomberg

    Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της CitiGroup, Τζέιν Φρέιζερ


    Η Citigroup περικόπτει εκατοντάδες θέσεις εργασίας, με το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής να είναι μεταξύ αυτών που επηρεάζονται.

    Οι περικοπές θα είναι λιγότερο από το 1% του εργατικού δυναμικού του κολοσσού της Wall Street, που ανέρχεται σε 240.000 άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg.

    Η κίνηση έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά την περικοπή εκατοντάδων υπαλλήλων του τμήματος στεγαστικών δανείων από την ανταγωνίστρια τράπεζα JPMorgan Chase & Co.

    Η Goldman Sachs από την πλευρά της, ξεκίνησε έναν από τους μεγαλύτερους γύρους περικοπών θέσεων εργασίας τον Ιανουάριο, σχεδιάζοντας να καταργήσει χιλιάδες θέσεις σε όλη την εταιρεία.

    Η Citigroup έχει ξοδέψει δισεκατομμύρια τα τελευταία χρόνια στον τομέα της τεχνολογίας, για την αναβάθμιση της υποκείμενης υποδομής της. Η Διευθύνουσα Σύμβουλος Τζέιν Φρέιζερ έχει επισημάνει εδώ και καιρό ότι αυτές οι επενδύσεις θα επιτρέψουν τελικά στην τράπεζα να μειώσει την εξάρτησή της από χειροκίνητες διαδικασίες.

    Επενδύσεις στην τεχνολογία

    «Η επένδυσή μας σε πρωτοβουλίες μετασχηματισμού και ελέγχου ωριμάζει και αναμένουμε να έχει αποτελεσματικότητα καθώς αυτά τα προγράμματα συμβάλουν στην μετάβαση από τις χειροκίνητες διαδικασίες σε διαδικασίες που μπορούν να γίνουν με την βοήθεια της τεχνολογίας», δήλωσε η Φρέιζερ τον Ιανουάριο.

    Στην επενδυτική τραπεζική, από την άλλη πλευρά, η εταιρεία αντιμετωπίζει επιβράδυνση των συμφωνιών. Η έλλειψη δραστηριότητας προκάλεσε πτώση 53% στα έσοδα από τον συγκεκριμένο κλάδο πέρυσι και οι αναλυτές αναμένουν πρόσθετη υποχώρηση το πρώτο τρίμηνο.

    Οι πρόσφατες κινήσεις της Citigroup στο τμήμα στεγαστικών δανείων έρχονται αφού η τράπεζα είχε ήδη απολύσει δεκάδες υπαλλήλους πέρυσι. Η ζήτηση στεγαστικών δανείων μειώθηκε τους τελευταίους μήνες εν μέσω της ανόδου των τιμών και της ταχείας αύξησης των επιτοκίων στεγαστικών δανείων.

    Την ίδια ώρα, η τράπεζα συνεχίζει να προσλαμβάνει και να δημιουργεί συγκεκριμένες ομάδες εργασίας.

    «Προσλαμβάνουμε για να εκτελέσουμε τη στρατηγική μας, αλλά επανεξετάζουμε τον ρυθμό που το κάνουμε ώστε να έχει νόημα υπό το πρίσμα του περιβάλλοντος στο οποίο βρισκόμαστε», δήλωσε τον Ιανουάριο ο Chief Financial Officer, Μαρκ Μέισον. «Αναζητούμε συνεχώς ταλέντα και φροντίζουμε να έχουμε τους σωστούς ανθρώπους στους σωστούς ρόλους και, όπου χρειάζεται για την αναδιάρθρωση μας».

    Αυτές οι προσθήκες βοήθησαν να αυξηθεί ο αριθμός των απασχολούμενων σε όλη την εταιρεία κατά 30.000 μόνο τα τελευταία δύο χρόνια.

    «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στον μετασχηματισμό μας για να αντιμετωπίσουμε τις εντολές συναίνεσης και να εκσυγχρονίσουμε την τράπεζά μας», δήλωσε η Φρέιζερ τον Ιανουάριο. «Βελτιώνουμε τις διαδικασίες μας και τις κάνουμε πιο αυτοματοποιημένες, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα και την προσβασιμότητα των δεδομένων μας. Αυτό θα μας κάνει καλύτερη τράπεζα».

    Διαβάστε ακόμη:

    Jane Fraser (Citigroup): Γιατί είναι η μοναδική CEO μεγάλης αμερικανικής τράπεζας που πήρε αύξηση του 2022

    Νέος γύρος μαζικών απολύσεων: Μετά τις Amazon και Microsoft ποιες εταιρείες ετοιμάζονται για περικοπές



    ΣΧΟΛΙΑ