• Business

    Χρήστος Σταϊκούρας: Γιατί αρνείται πεισματικά την αρμοδιότητα των Κανονισμών στην Επιτροπή Παιγνίων

    Χρήστος Σταϊκούρας: Γιατί αρνείται πεισματικά την αρμοδιότητα των Κανονισμών στην Επιτροπή Παιγνίων

    Δημήτρης Ντζανάτος, Χρήστος Σταϊκούρας


    Για το υπουργείο Οικονομικών και… τον εαυτό του, θέλει με κάθε τρόπο να διατηρήσει την αρμοδιότητα της διαμόρφωσης ή αλλαγής των Κανονισμών Παιγνίων ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, παρά το επίμονο αίτημα του Προέδρου της Επιτροπής Παιγνίων κ. Δημήτρη Ντζανάτου.

    Το θέμα ξεκίνησε να συζητείται από το καλοκαίρι, όταν τέθηκε σε ισχύ το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο, το οποίο περιόρισε το όριο ημερήσιων απωλειών  παίκτη στα 2 ευρώ, για τα φρουτάκια online, με αποτέλεσμα να μειωθεί η δραστηριότητα των παιχνιδιών και τα έσοδα των εταιρειών. Οι διαμαρτυρίες των εταιρειών ήταν έντονες και ζητούσαν από την Επιτροπή Παιγνίων αλλαγή στο συγκεκριμένο σημείο του Κανονισμού του παιχνιδιού, ώστε να αυξηθεί το ημερήσιο όριο απωλειών, ή αν απαλειφθεί εντελώς το όριο όπως ήταν με το προηγούμενο καθεστώς.

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιγνίων, κ. Ντζανάτος, αναφέρουν οι πληροφορίες, ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά τους και εξέτασε το ενδεχόμενο αύξησης του ορίου απωλειών.  Αλλά για να μπορέσει να το κάνει,  θα έπρεπε να μπορεί να παρέμβει στον Κανονισμό του παιχνιδιού, κάτι που αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών.

    Ζήτησε, κατά πληροφορίες, να αλλάξει αυτό με τροπολογία, και να μεταβιβαστεί στην Επιτροπή Παιγνίων η αρμοδιότητα διαμόρφωσης των Κανονισμών,  κάτι που όμως του αρνήθηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρα.

    Η δεύτερη εναλλακτική

    Ακολούθησε, λένε πηγές, και δεύτερη πρόταση από την Επιτροπή Παιγνίων, που έφθασε στον υπουργό Οικονομικών μέσω του Γιώργου Γεραπετρίτη. Η πρόταση ήταν η εξής: Να μπορεί η Επιτροπή Παιγνίων να προτείνει αλλαγές, παρουσιάζοντας όλο το σκεπτικό στον υπουργό Οικονομικών, αν εκείνος συμφωνεί να πραγματοποιούνται, αν διαφωνεί να πρέπει να απαντήσει εξηγώντας τους λόγους και αν δεν απαντήσει πάλι να υιοθετούνται. Ούτε η πρόταση αυτή έγινε δεκτή από τον υπουργό Οικονομικών, που δε θέλει να μεταβιβάσει την αρμοδιότητα των Κανονισμών, ούτε βέβαια… να λογοδοτεί σε κανέναν για το σκεπτικό του.

    Για ποιο λόγο αναρωτιούνται κάποιοι δεν θέλει το υπουργείο Οικονομικών, να μπορεί η Επιτροπή Παιγνίων να διαμορφώνει τους Κανονισμούς, όπως κάθε Ανεξάρτητη Αρχή; Πηγές αναφέρουν, ότι οι ισορροπίες της αγοράς, θα μπορούσαν να διαταραχτούν με μια αλλαγή τώρα, ή με τη δυνατότητα για αλλαγές αργότερα και ο υπουργός θέλει να είναι ήσυχος.

    Σημειώνεται, ότι οι λεπτομέρειες των Κανονισμών, καθορίζουν έμμεσα τα κέρδη για τις εταιρείες του κλάδου και τον τρόπο που μοιράζεται μεταξύ τους η αγορά…

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ