• Business

    Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς): Τι απαντά για MIG και συγχώνευση Attica με ΑΝΕΚ

    • NewsRoom
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζα Πειραιώς


    *Απαντήσεις για την MIG και την Attica Group έδωσε ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου.

    * Προανήγγειλε την έκδοση ομολόγου 500 εκατ. ευρώ.

    Aποφασισμένος να στηρίξει την συγχώνευση Attica με ΑΝΕΚ εμφανίστηκε ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του υποβλήθηκε στη διάρκεια της συζήτησης με αναλυτές για τα αποτελέσματα της τράπεζας.

    Ο κ. Μεγάλου παραδέχθηκε ότι η ιστορία που έχει δημιουργηθεί με τη MIG και η αμυντική κίνηση στην οποία υποχρεώθηκε να προχωρήσει με την υποβολή «αμυντικής», όπως τη χαρακτήρισε υποβολή Δημόσιας Προσφοράς, θα έχει οριακή αρνητική επίπτωση στους κεφαλαιακούς δείκτης της τράπεζας. Συγκεκριμένα έκανε λόγο για «μείωση του κεφαλαιακού δείκτη κατά ορισμένες μονάδες βάσης» (Few basis points).

    Ωστόσο ο ίδιος υποστήριξε πως θα δημιουργηθούν σημαντικές υπεραξίες από την ολοκλήρωση της συγχώνευσης Attica Group με ANEK. Και στο πλαίσιο αυτό υπερασπίστηκε τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η τράπεζα (MIG, Attica Group) προκειμένου να προστατεύσει τα περιουσιακά της στοιχεία, όπως είπε.

    Παράλληλα, ο CEO της Πειραιώς προανήγγειλε την έκδοση ομολόγου 500 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των κεφαλαίων MREL, όταν οι συνθήκες της αγοράς το επιτρέψουν.

    Ισχυρά αποτελέσματα για την Πειραιώς το 2022

    Υπενθυμίζεται πως η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα για το 2022 με τα εκομαλυμένα κέρδη προ φόρων και προβλέψεων για το σύνολο του έτους να ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ  και να ανέρχονται σε 0,42 ευρώ ανά μετοχή.

    Παράλληλα, οι καταθέσεις πελατών αυξήθηκαν σε νέα ιστορικά υψηλά, στα 58,4 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου 2022, αυξημένες κατά 5% σε ετήσια βάση.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πειραιώς, το 2022 καταγράφηκαν επιδόσεις «σημαντικές υψηλότερες των στόχων.

    Όπως δήλωσε ο κ. Χρήστος Μεγάλου, το 2022 ήταν ένα ακόμη έτος ορόσημο για την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία συνεχίζει να αναδεικνύει την εμπορική της αξία, υποστηριζόμενη από την ολοκλήρωση της εξυγίανσης του ισολογισμού της.

    Για το 2023, η τράπεζα στοχεύει στην επίτευξη βιώσιμης απόδοσης ενσώματων ιδίων κεφαλαίων 10%, την περαιτέρω ενίσχυση του συνολικού κεφαλαίου σε επίπεδο υψηλότερο του 17,3%, και την καθαρή πιστωτική επέκταση επιπέδου €1,7 δισ.

    Διαβάστε επίσης

    Τράπεζα Πειραιώς: Ανέβηκαν στα €0,42 τα κέρδη ανά μετοχή το 2022 – Σε ιστορικά υψηλά οι καταθέσεις

    MIG: Στο 53,68% το ποσοστό της Τράπεζας Πειραιώς

    Τράπεζα Πειραιώς: Ξεκινά στις 24/2 η Δημόσια Πρόταση για τη MIG – Στα €0,2170 ευρώ ανά μετοχή η τιμή



    ΣΧΟΛΙΑ