• Business

    Χρηστικός οδηγός: Πώς μπορώ να κάνω εύκολα και γρήγορα τις συναλλαγές μου μέσω i-bank Internet και Mobile Banking, βήμα προς βήμα

    • NewsRoom

    Οι καθημερινές συναλλαγές μας έγιναν, όπως και να το δει κανείς, πρόκληση…

    Μια πρόκληση, όμως, που κρύβει ευκαιρίες, αφού μας δίνεται η δυνατότητα να εξοικειωθούμε περισσότερο με υπηρεσίες που θα κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη κι αφού σταματήσουμε να #menoumespiti. Και με τον οδηγό που σας παρουσιάζουμε παρακάτω για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες i-bank Internet και Mobile Banking της Εθνικής Τράπεζας, αυτό που ίσως κάποτε να φάνταζε πολύπλοκο, γίνεται… παιχνιδάκι.

    Από την ενημέρωση για το υπόλοιπο του λογαριασμού σου και τη μεταφορά χρημάτων, έως το άνοιγμα του πρώτου σου λογαριασμού και την απόκτηση κάρτας και κωδικών για πρόσβαση στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής, μπορείς να κάνεις όλες τις καθημερινές σου συναλλαγές από τον υπολογιστή ή το κινητό και από την ασφάλεια του σπιτιού σου, με το i-bank της Εθνικής Τράπεζας.

    Ας δούμε βήμα-βήμα πώς μπορείς να πραγματοποιήσεις μία συναλλαγή μέσω του Internet Banking: Να πληρώσεις, για παράδειγμα, τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

    Βήμα 1: Μπαίνεις στην ιστοσελίδα nbg.gr και επιλέγεις «Internet Banking – Είσοδος για Ιδιώτες» για να κάνεις login.

    Βήμα 2: Πληκτρολόγησε τον κωδικό χρήστη και πάτα «Συνέχεια». Πληκτρολόγησε το password σου και… καλωσήρθες στο Internet Banking της Εθνικής Τράπεζας!

    Βήμα 3: Από την αρχική οθόνη της υπηρεσίας, πήγαινε στην ενότητα «Μεταφορές & Πληρωμές» και επίλεξε «Πληρωμή λογαριασμών & οφειλών». Από τη λίστα των οργανισμών και εταιρειών που θα ανοίξει, διάλεξε κατηγορία «Ενέργεια» και μετά την επιχείρηση που θέλεις να πληρώσεις (π.χ. ΔΕΗ).

    Βήμα 4: Το μόνο που μένει να κάνεις τώρα είναι να επιλέξεις αριθμό λογαριασμού, να πληκτρολογήσεις τον κωδικό πληρωμής που βρίσκεται στο ειδοποιητήριο του λογαριασμού (εδώ υπάρχει και η δυνατότητα βοήθειας, για να τον εντοπίσεις), να συμπληρώσεις το ποσό και να ολοκληρώσεις τη συναλλαγή πληκτρολογώντας τον κωδικό i-code που θα λάβεις με μήνυμα στο κινητό σου. Αν θέλεις αντίγραφο της πληρωμής, επιλέγεις “προβολή PDF” και μπορείς να το αποθηκεύσεις ή να το εκτυπώσεις. Τόσο εύκολα!

    Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να πληρώσεις και τους υπόλοιπους λογαριασμούς σου, τις κάρτες σου, οφειλές προς τη ΔΟΥ, αλλά και να κάνεις μεταφορές χρημάτων σε άλλους λογαριασμούς. Εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια. Και κυρίως οποιαδήποτε ώρα της ημέρας (ή και της νύχτας!), όπου κι αν βρίσκεσαι.

    Θέλεις, για παράδειγμα, να πληρώσεις την πιστωτική σου κάρτα; Μπορείς να το κάνεις άμεσα μέσω i–bank. Είναι πολύ απλό: https://www.youtube.com/watch?v=GYBSRHNnETo&list=PL3tLuo1Az-a1al5rzRn-oZDo31jh3YJP-&index=4

    Θες να πληρώσεις το σχολείο ή το φροντιστήριο του παιδιού σου και βιάζεσαι να πας στη δουλειά; Δες πώς μπορείς να κάνεις μεταφορά χρημάτων μέσω i-bank: https://www.youtube.com/watch?v=j749u9LdO1I&list=PL3tLuo1Az-a1al5rzRn-oZDo31jh3YJP-&index=5

    Δεν ξέρεις τι υπόλοιπο έχεις στον λογαριασμό σου; Ενημερώσου για τα υπόλοιπα & τις κινήσεις που έχουν γίνει μέσω i-bank: https://www.youtube.com/watch?v=VAKlsZb1oDo&list=PL3tLuo1Az-a1al5rzRn-oZDo31jh3YJP-&index=4

    Όσο για την εγγραφή στις υπηρεσίες i-bank, μπορείς να την κάνεις ηλεκτρονικά, ακολουθώντας απλά βήματα:

    Με μια ματιά, τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι υπηρεσίες Internet & Mobile Banking:

    * Γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση: καθημερινές συναλλαγές μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα

    * Ευελιξία και έλεγχο: πρόσβαση σε ενημέρωση, συναλλαγές και διαχείριση τραπεζικών προϊόντων 24 ώρες το 24ωρο, από οποιοδήποτε σημείο

    * Οικονομία με μηδενικές ή πολύ χαμηλές χρεώσεις

    * Ασφάλεια και αξιοπιστία: διασφάλιση συναλλαγών με τις πιο προηγμένες μεθόδους

    Βασικές καθημερινές συναλλαγές που μπορείς να κάνεις εύκολα και γρήγορα, από το κινητό ή τον υπολογιστή σου, με τις υπηρεσίες i-bank:

    * Πληρωμές λογαριασμών (π.χ. ρεύμα, νερό, κινητό, ασφάλεια)

    * Μεταφορά χρημάτων, σε λογαριασμούς δικούς σου ή τρίτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό (π.χ. Θέλεις να καταθέσεις το ενοίκιό σου; Να στείλεις χρήματα σε τράπεζα του εξωτερικού; Να μεταφέρεις χρήματα από τον έναν λογαριασμό σου στον άλλο;)

    * Ενημέρωση για υπόλοιπα και κινήσεις λογαριασμού (δες ανά πάσα στιγμή τα υπόλοιπα και τις κινήσεις των λογαριασμών, των καρτών και των δανείων σου)

    Με μια ματιά, τι άλλο μπορείς να κάνεις με τις υπηρεσίες i-bank:

    – Ηλεκτρονική εγγραφή στο i-bank: Κατέβασε τώρα την εφαρμογή NBG Mobile Banking και απόκτησε μέσα σε λίγα λεπτά κωδικούς i-bank για πρόσβαση στο Internet & Mobile Banking, χωρίς επίσκεψη στο Κατάστημα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι κάτοχος χρεωστικής κάρτας της Εθνικής Τράπεζας (https://microsites.nbg.gr/mobilebanking/index_CO.html).

    – Άνοιγμα πρώτου λογαριασμού: Κατέβασε τώρα την εφαρμογή NBG Mobile Banking και άνοιξε τον πρώτο σου λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα από το κινητό σου (https://microsites.nbg.gr/customeronboarding/index.html).

    – Απόκτηση κάρτας: Τώρα μπορείς να αποκτήσεις χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα για να κάνεις αγορές online, από την άνεση του σπιτιού σου, με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Internet και Mobile Banking της Εθνικής Τράπεζας. Διάλεξε την κάρτα που χρειάζεσαι, εύκολα και γρήγορα από τον υπολογιστή ή το κινητό σου και παράλαβέ την ταχυδρομικά.

    Η πρόσβαση στις υπηρεσίες Internet & Mobile Banking διατίθεται δωρεάν. H υπηρεσία Internet Banking είναι διαθέσιμη μέσω του www.nbg.gr και η εφαρμογή NBG Mobile Banking είναι διαθέσιμη σε Android (έκδοση 6.0 και μεταγενέστερη) και iOS (έκδοση 9.0 και μεταγενέστερη).