• Business

    Οι χρηματιστηριακές αγορές έχουν μια τελευταία ευκαιρία ανόδου

    τράπεζες


    Οι αγορές έχουν μια τελευταία ευκαιρία. Οι μετοχές μπορούν να καταγράψουν νέα άνοδο, καθώς οι επενδυτές φοβούνται μήπως χάσουν το ανοδικό ράλι, σύμφωνα με τον Michael Hartnett, επικεφαλής της επενδυτικής στρατηγικής της Bank of America Merrill Lynch. Σε μια επιστολή, με τίτλο “The Final Melt Up”, ο Hartnett σημείωνε πως η στροφή των επενδυτών από τις αμυντικές μετοχές (βιομηχανίες και τηλεπικοινωνίες) στις μετοχές κυκλικών κλάδων, όπως του λιανικού εμπορίου, της τεχνολογίας και των καταναλωτικών αγαθών), φανερώνει τη διάθεσή τους για την ανάληψη ρίσκων.

    Αυτό θα δημιουργήσει ζήτηση για τις μετοχές και θα οδηγήσει την αγορά σε άνοδο. Στο παρακάτω γράφημα, φαίνεται αυτή η μεταστροφή που έχει παρατηρήσει ο ίδιος:

    markets

    Ουσιαστικά, αυτά τα στοιχεία δεν δείχνουν βελτίωση των θεμελιωδών μεγεθών της αγοράς. Αντίθετα, παρατηρείται ένα ξαφνικό και πρόσκαιρο άλμα των αγορών, επειδή οι επενδυτές σπεύδουν να αγοράσουν μετοχές, για να μη χάσουν την άνοδο. Με άλλα λόγια, αυτές οι εταιρείες μπορεί να μη σημειώσουν αύξηση στα κέρδη τους ή να μην αποτελούν πραγματικές επενδυτικές ευκαιρίες.

    Ο Hartnett πιστεύει πως αυτό το ανοδικό ξέσπασμα θα αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα για το μέλλον των αγορών.

    Σημειώνεται ότι  οι τρεις μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες των ΗΠΑ κατέγραψαν νέα ιστορικά υψηλά τη Δευτέρα, συνεχίζοντας το σερί ανόδου που αγγίζει επίπεδα ρεκόρ τις τελευταίες εβδομάδες. Ωστόσο, πρόσφατα η Goldman Sachs προχώρησε στην υποβάθμιση των παγκόσμιων μετοχών σε underweight στο πλαίσιο της επενδυτικής της στρατηγικής για τους επόμενους τρεις μήνες. Σύμφωνα με τους αναλυτές του διεθνούς οίκου, οι μετοχές είναι πλέον ακριβές και αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή για προχωρήσει σε υποβάθμιση.

    “Μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση της ανάπτυξης δεν είμαστε θετικοί για τις μετοχές, ιδιαίτερα μετά από αυτό το είδος του ράλι που σημειώθηκε τελευταία και εν μέσω συνεχιζόμενων ανησυχιών σχετικά με τη βιωσιμότητα της ανάπτυξης στην Κίνα, την αβεβαιότητα γύρω από την παγκόσμια πολιτική, τις ήπιες προσδοκίες των κεντρικών τραπεζών και τις αυξημένες προοπτικές ενός νέου άγνωστου σοκ”, είχε επισημάνει η Goldman Sachs.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/evropaikes-trapezes-skeftonte-na-kanoun-kati-gia/67615

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/maersk-proidopii-erchonte-akoma-pio-diskoles-epoches/67471



    ΣΧΟΛΙΑ