• Business

    Χρ. Παναγιωτόπουλος (Άκτωρ): Διαβεβαιώσεις στον Ρουμάνο υπουργό Υποδομών για την απρόσκοπτη συνέχιση των έργων


    Θα τηρηθούν όλα τα χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης των έργων που έχει αναλάβει η Άκτωρ στη Ρουμανία, διαβεβαίωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος της θυγατρικής του ομίλου Ελλάκτωρ, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών της γειτονικής χώρας, Cătălin Drulă.

    Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, όπως γνωστοποιήθηκε στη Ρουμανία από την ελληνική κατασκευαστική εταιρεία, ο επικεφαλής της Άκτωρ δεσμεύτηκε ότι το Sebes-Turda θα παραδοθεί το καλοκαίρι, ενώ η κατασκευή του Περιφερειακού Βουκουρεστίου θα ξεκινήσει τέλη Μαΐου.

    Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι τα έργα συνεχίζονται απρόσκοπτα στον σταθμό Ilteu και τα τούνελ της Gurasada, ενώ στην περιοχή Brassov εκτελούνται τα δυο μεγάλα έργα: η σιδηροδρομική γραμμή Brassov – Sighisoara, η οποία σημειώνει πρόοδο και το LOT2 για το οποίο η εταιρεία βρίσκεται στο στάδιο παραγγελίας 4 TBM μηχανημάτων.

    Σημειώνεται, επίσης, ότι η εταιρεία παρέδωσε πρόσφατα το έργο Baia Mare-Sighetu Marmaţiei.

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε στον κ. Drulă ότι η αγορά της Ρουμανίας αποτελεί προτεραιότητα της ελληνικής εταιρείας και δεσμεύτηκε με προσωπική επίβλεψη της προόδου των έργων.

    Ακόμη, συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να συνεχίσουν τη συστηματική τους επικοινωνία και συνεργασία για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης υλοποίησης των προγραμματισμένων κατασκευαστικών έργων.



    ΣΧΟΛΙΑ