• Business

    Χάρης Κυριακόπουλος: Ο νέος Chief Financial Officer της Wind με 20ετή καριέρα στο εξωτερικό

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Χάρης Κυριακόπουλος, CFO WIND


    Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο University of Pennsylvania και πήρε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MBA από το Wharton School. Η καριέρα του ξεκίνησε στο εξωτερικό όπου και παρέμεινε, με ένα μικρό διάλειμμα, για περίπου 20 χρόνια.

    Ο λόγος είναι για τον Χάρη Κυριακόπουλο το νέο απόκτημα της Wind ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Chief Financial Officer στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία από τις 2 Νοεμβρίου 2020, αναφερόμενος στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό της, Νάσο Ζαρκαλή.

    Η εμπειρία του κ. Κυριακόπουλου είναι στον χώρο της διαχείρισης επενδύσεων και των συμβουλευτικών υπηρεσιών.  Έχοντας θέση αυξημένης ευθύνης στην Advent International (2008-2019), μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων στον κόσμο, υπήρξε υπεύθυνος για τις εξαγορές και ακολούθως την υλοποίηση στρατηγικών ραγδαίας ανάπτυξης σε μια σειρά από διεθνείς ομίλους στους κλάδους της υποστήριξης επιχειρήσεων (business services) και του λιανικού εμπορίου. Η Advent διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας 48 δισ. δολ.

    Ενδιαφέρον είναι ότι την περίοδο 2003 – 2004, εργάστηκε στην Tellas, την εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας που ίδρυσε η ΔΕΗ και η οποία στη συνέχεια, το 2007 συγχωνεύτηκε με τη Wind. Η Wind με την Tellas εισήλθε και στη σταθερή τηλεφωνία.

    Ο κ. Κυριακόπουλος είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου και πρόεδρος του συμβουλίου ελέγχου της V.Group, εταιρεία διαχείρισης πλοίων, με δραστηριότητα σε 30 χώρες, με 60 γραφεία σε όλο τον κόσμο και πρόσβαση σε ένα διεθνές δίκτυο 44.000 ναυτικών σε όλους τους τομείς.

    Νωρίτερα στην καριέρα του διαχειρίστηκε οικονομικές συμφωνίες ως στέλεχος της επενδυτικής τράπεζας GoldmanSachs (2006-2008), ενώ εργάστηκε ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην First Manhattan Consulting Group (1999-2002).

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ