• Business

    Chanel-LVMH: Πόλεμος στην πολυτέλεια για τα «χρυσά» ακίνητα της 5ης Λεωφόρου

    Leena Nair, CEO της Chanel


    Στη μάχη για ένα ακίνητο στον κορυφαίο δρόμο της πολυτέλειας στο Μανχάταν, την 5η λεωφόρο μπαίνει δυναμικά και η Chanel, η οποία βρίσκεται σε συζητήσεις για την αγορά ενός κτιρίου.

    Μόνο που η κούρσα για την απόκτηση ενός κτιρίου, που θα στεγάσει ένα ακόμα πολυκατάστημα πολυτέλειας, έχει ανταγωνιστές.

    Το κορυφαίο brand πολυτέλειας ανταγωνίζεται σκληρά τον ευρωπαϊκό κολοσσό, LVMH ο οποίος «έχει βάλει στο μάτι» το ίδιο κτίριο.

    Τους τελευταίους μήνες υπάρχει ένας άτυπος πόλεμος μεταξύ των οίκων πολυτελείας για ακίνητα στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν. Η Kering, στην οποία ανήκει η Gucci αγόρασε ένα έναντι 963 εκατομμυρίων δολαρίων πριν λίγο καιρό. Εταιρείες που συνδέονται με τη Prada βρίσκονταν πίσω από την αγορά δύο κτιρίων έναντι 835 εκατομμυρίων δολαρίων

    Από το παιχνίδι δεν είναι εκτός ούτε ο κορυφαίος παίκτης των πολυτελών ρολογιών, Rolex, που ετοιμάζει νέο κατάστημα στην Λεωφόρο, ενώ η LVMH ήδη λειτουργεί το ανακαινισμένο κατάστημα Tiffany & Co.

    Το Μανχάταν δεν είναι η μοναδική πόλη που έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των οίκων πολυτλείας. Ακίνητα σε Παρίσι, Τόκιο και Ιταλία αποτελούν «μήλον της έριδος». Την περασμένη εβδομάδα, η Kering δήλωσε ότι θα εξαγοράσει έναντι 1.3 δισ. ευρώ ένα ακίνητο στο Μιλάνο ένω έχει ήδη ολοκληρώσει τις αγορές κτιρίων σε πολυτελείς δρόμους στο Τόκιο και το Παρίσι.

    Διαβάστε επίσης:

    Φρανσουά Πινό vs Μπερνάρ Αρνό: Η «κόντρα» Gucci με Louis Vuitton για τα «χρυσά» ακίνητα

    Gucci: Νέο deal με ακίνητα – Η Kering αγοράζει «χρυσό» κτίριο στο Μιλάνο έναντι 1,3 δισ. ευρώ

    L Catterton: Το private equity της LVMH κάνει απόβαση στην Ινδία



    ΣΧΟΛΙΑ