• Business

    L Catterton: Το private equity της LVMH κάνει απόβαση στην Ινδία

    • Bloomberg
    Sanjiv Mehta φωτογραφία: Prarthna

    Sanjiv Mehta φωτογραφία: Prarthna Singh/Bloomberg


    Η L Catterton, το private equity στο οποίο συμμετέχει ο γαλλικός όμιλος ειδών πολυτελείας Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH), ιδρύει νέο όχημα για να επενδύσει σε ινδικές εταιρείες του κλάδου των καταναλωτικών αγαθών, καθώς αυξάνει την εστίαση της στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία στον κόσμο.

    Η εταιρεία με έδρα το Greenwich του Connecticut συνεργάστηκε με τον Sanjiv Mehta, έναν πρώην βετεράνο της Unilever, για να ξεκινήσει τη μονάδα επενδύσεων που θα επικεντρώνεται στον κλάδο των καταναλωτικών αγαθών, όπως ανακοίνωσε μέσω email την Πέμπτη. Ο Mehta εργάστηκε στον γίγαντα καταναλωτικών προϊόντων με έδρα το Λονδίνο, για σχεδόν τρεις δεκαετίες και ηγήθηκε των επιχειρήσεων του στη Νότια Ασία για χρόνια.

    Το σχέδιο της επενδυτικής εταιρείας ευθυγραμμίζεται με τις κινήσεις άλλων διεθνών επιχειρήσεων, από τα καναδικά συνταξιοδοτικά ταμεία έως τα κρατικά επενδυτικά ταμεία της Μέσης Ανατολής, τα οποία επενδύουν δισεκατομμύρια δολάρια στην Ινδία, επιδιώκοντας να επωφεληθούν από την ισχυρή οικονομική της ανάπτυξη σε συνδυασμό με την πολιτική σταθερότητα.

    Η Blackstone, ο μεγαλύτερος διαχειριστής εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, επίσης αναμένει η Ινδία και η Ιαπωνία να είναι οι πιο δραστήριες αγορές της στην Ασία τον επόμενο χρόνο με βάση την κατανομή κεφαλαίου.

    Ο Mehta θα είναι ο εκτελεστικός πρόεδρος της Ινδίας στο νέο όχημα και θα συμμετέχει επίσης σε άλλα παγκόσμια funds της εταιρείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    Με διαχειριζόμενα περιουσιακά στοιχεία ύψους έως και 34 δισ. δολαρίων παγκοσμίως, η L Catterton έχει επενδύσει περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη επιχειρήσεων στην Ινδία, την κύρια αγορά της στην Ασία, μαζί με την Ιαπωνία και την Κίνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    «Με την Ινδία να έχει πλέον τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο και υψηλή αύξηση του ΑΕΠ, δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να εμβαθύνουμε τη δέσμευσή μας στην αγορά», δήλωσε ο J. Michael Chu, Global Co-Chief Executive Officer της L Catterton.

    Διαβάστε ακόμη:

    Tod’s: Αποχωρεί από το χρηματιστήριο με την βοήθεια της LVMH – Eκτίναξη της μετοχής

    Δάδες και μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων ταξιδεύουν με στιλ Louis Vuitton

    Αναδιαρθρώσεις στην LVMH (Louis Vuitton): Αποχωρεί το Νο 2 του ομίλου πολυτελών ειδών



    ΣΧΟΛΙΑ