• Business

    Οι χαμηλές αποδόσεις γκρεμίζουν την αγορά των hedge funds


    Αυτή τη στιγμή λαμβάνει χώρα μια εκ βάθρων ανακατάταξη στην αγορά των hedge funds. Οι επενδυτές περιμένουν πολλά και τα hedge funds από τη μεριά τους αποδίδουν ακόμα λιγότερα. Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη από τις BNY Mellon και FT Remark,  στην οποία συμμετείχαν 400 επενδυτές, σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες περίμεναν καθαρές αποδόσεις της τάξεως τουλάχιστον 9% από τα funds πέρσι.

    Αυτό απέχει έτη φωτός από αυτά που όντως απέδωσαν τα hedge funds πέρσι, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε eVestment, σημείωσαν πτώση 2%.

    Ορισμένοι επενδυτές – το 5% εξ’ αυτών – ευελπιστούσαν σε αστρονομική απόδοση του χαρτοφυλακίου τους πέρσι, τουλάχιστον 18%, όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν.

    Στο μεταξύ, το 32% των επενδυτών ανέμεναν αποδόσεις από 9% ως 11% πέρσι, ενώ το 30% αποδόσεις από 12% ως 14% και το υπόλοιπο 32% αποδόσεις από 15% ως 17%.

    Η BNY Mellon συμπεριέλαβε στο κομμάτι της έρευνας παράγοντες όπως οι συντάξεις, τα κληροδοτήματα, τα κρατικά επενδυτικά ταμεία και οι ασφαλιστές ανά τον κόσμο. Η τρομερή διαφορά ανάμεσα στις επιδιώξεις των επενδυτών και σε αυτά που όντως απέδωσαν τα hedge funds, αποτελεί και το λόγο που τόσοι πολλοί αναλυτές προβλέπουν παρατεταμένη ταλαιπωρία στην αγορά των hedge funds. Πολλά funds είτε χαμηλώνουν την προμήθειά τους είτε προσφέρουν άλλα προνόμια στους επενδυτές προκειμένου να τους προσελκύσουν. Κάποιοι διαχειριστές προσφέρουν ακόμα και hedge funds που επενδύουν στον κλάδο του λιανεμπορίου, τα οποία είναι γνωστά και ως εναλλακτικά αμοιβαία κεφάλαια, με στόχο να προσφέρουν περισσότερες επενδυτικές επιλογές.

    Παρόλα αυτά, υπήρχαν και ορισμένα hedge funds που δεν ακολούθησαν την πτωτική πορεία των υπολοίπων πέρσι. Σύμφωνα με όσους γνωρίζουν καλά την αγορά, αυτά τα hedge funds ήταν τα εξής:

    • το Element Capital Management, που απέδωσε περίπου 22%.
    • το Capula Investment Management, που απέφερε κέρδη της τάξεως του 7.5%.
    • το Perceptive Advisors, που απέδωσε 51.8% στο αξίας 1.5 δισ. δολαρίων κεφάλαιο “Life Sciences”

    Τα παραπάνω έρχονται σε αντίθεση με τα στραβοπατήματα μερικών από τα διασημότερα hedge funds παγκοσμίως.

    Το “Pershing Square Capital” του Bill Ackman είχε τη χειρότερη χρονιά του πέρσι, σημειώνοντας πτώση της τάξεως του 20%. Επίσης, το “Greenlight Capital”, που αποτελεί τη ναυαρχίδα του David Einhorn, σημείωσε πτώση 20%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/aftos-ine-o-neos-metochos-tis-trapezas-pireos/51335

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/morgan-stanley-giati-vlepi-ektoxefsi-gia-alpha-pireos-ete-eurobank-ke-den-vlepoume-emis/51383

     



    ΣΧΟΛΙΑ