• Business

    ΧΑ: Οπισθοχώρηση με το βλέμμα στο επόμενο Eurogroup


    Συνεδρίαση διόρθωσης με πενιχρό τζίρο και απουσία επενδυτικού ενδιαφέροντος η σημερινή, εν μέσω αρνητικού κλίματος και στις αγορές της Ευρώπης. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών τα εσωτερικά προβλήματα παραμένουν, με το θέμα του χρέους να αποτελεί τροχοπέδη στις διαπραγματεύσεις και αιτία διαφωνίας μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων και του ΔΝΤ.

    Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, καθώς ενώ πλησιάζει το Eurogroup της 24ης Μαΐου, δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα σημείο σύγκλισης μεταξύ των εμπλεκόμενων μελών στο θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους, ενώ θολό παραμένει το τοπίο όσον αφορά την Ελληνική αξιολόγηση.

    Την ίδια ώρα, η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης αναμένεται να ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή την Κυριακή 22 Μαΐου, ανοίγοντας το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, η οποία αναμένεται να διαμορφωθεί κοντά στα 11 δισ. ευρώ.

    Ο γενικός δείκτης έκλεισε με πτώση 0,96% στις 622,28 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης σημείωσε υψηλότερη τιμή στις 628 μονάδες και χαμηλότερη στις 620 μονάδες, όταν κατέγραφε απώλειες 1,32%. Η αξία των συναλλαγών υποχώρησε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, στα 43,4 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 1,09%, στις 175,39 μονάδες, ενώ πτώση 1,11% κατέγραψε ο Mid Cap που διαμορφώθηκε στις 739,55 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,03% στις 55,84 μονάδες.

    Μόνο τέσσερις από τις μετοχές του FTSE 25 κινήθηκαν κόντρα στο πτωτικό ρεύμα και έκλεισε σε θετικό έδαφος. Ο Μυτιληναίος ενισχύθηκε κατά 0,78%, η Μotor Oil έκλεισε με άνοδο 0,59%, η Aegean ενισχύθηκε κατά 0,25% και η ΕΧΑΕ έκλεισε με άνοδο 0,20%.

    Αντίθετα, η ΕΥΔΑΠ υποχώρησε κατά 3,82%,  η Jumbo και η ΕΕΕ έκλεισαν με απώλειες 2,60% και 2,02% αντίστοιχα. Πτώση άνω του 1% σημείωσαν οι μετοχές Τιτάν, Λάμδα, ΜΕΤΚΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο, Πειραιώς και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ  η Eurobank, η Alpha Bank, ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ, έκλεισαν με απώλειες μικρότερες του 1%.

    Από τις μετοχές του Mid Cap, η Χαλκόρ συνέχισε για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση την ανοδική της πορεία, καταγράφοντας κέρδη 5,33%, ενώ η Άνεμος ενισχύθηκε κατά 1,49%. Αντίθετα, απώλειες άνω του 2% σημείωσαν Ιντραλότ και Αττικής, ενώ με πτώση 1,88% έκλεισε η MIG.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/omilos-vivartia-epistrofi-stin-kerdoforia-meta-apo-7-chronia/46700

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/h-goldman-sachs-molis-katafere-na-dichni-toso-kaki-oso-i-perissoteri-anthropi-pistevoun-oti-ine/46777

     



    ΣΧΟΛΙΑ