• Business

    De Vos (Cegeka): Επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

    Tom De Vos, Director της Cegeka European Delivery Center, Ξανθίππη Καλακάνη, HR Business Partner, Cegeka Greece, Sergio Destinο, Global Operational Marketing Director


    Επενδύσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας δρομολογεί στην Ελλάδα η μεγάλη βελγική εταιρεία τεχνολογίας Cegeka, η οποία έχει ήδη παρουσία στη χώρα μας, στοχεύοντας την περαιτέρω ανάπτυξή της στην εγχώρια αγορά τα επόμενα χρόνια.

    Όπως είπε σε σχετική ενημέρωση ο Tom De Vos, Director της Cegeka European Delivery Center, η Ελλάδα αποτελεί μια πολύ σημαντική αγορά για τον όμιλο, καθώς διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό, υπάρχουν οι ευκαιρίες ενώ παράλληλα η κουλτούρα της ταιριάζει με την κουλτούρα της Cegeka.

    Όπως είπε ο ίδιος, ο στόχος μέχρι το 2025 είναι να φτάσει του 300 εργαζόμενους στην Ελλάδα, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα φτάσει του 25-30.

    Για αρχή η Cegeka θα φτιάξει delivery centers για να εξυπηρετεί άλλες χώρες της Ευρώπης στις οποίες δραστηριοποιείται ο βελγικός όμιλος, ενώ από το 2025 αναμένεται να δραστηριοποιηθεί και πιο ενεργά στην τοπική αγορά.

    «Θα ξεκινήσουμε βρίσκοντας νέα μεγαλύτερα γραφεία, θα αναπτύξουμε delivery centers και από το 2025 θα δραστηριοποιηθούμε πιο ενεργά στην Ελλάδα, ενώ προσανατολιζόμαστε και στην εξαγορά εταιρειών» τόνισε ο κ. De Vos.

    Η Cegeka, έχει ξεκινήσει ήδη να λειτουργεί γραφεία στην Αθήνα, ενώ στόχος είναι να αναπτυχθεί και σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Πάτρα.

    Η επέκταση της Cegeka στην Ελλάδα είναι μια στρατηγική κίνηση που ευθυγραμμίζεται με τον στόχο του ομίλου να προσφέρει τεχνολογικές λύσεις υψηλής ποιότητας στους πελάτες της και να εδραιώσει τη θέση της ως κορυφαίος πάροχος τεχνολογίας στην Ευρώπη, επενδύοντας σε ανθρώπους και σε τεχνολογίες όπως υβριδικό cloud, τεχνητή νοημοσύνη (AI), ασφάλεια στον κυβερνοχώρο κ.λπ.

    Το χρονοδιάγραμμα

    Το χρονοδιάγραμμα εγκατάστασης της Cegeka στην Ελλάδα περιλαμβάνει πολλά βασικά στάδια.

    Η Cegeka έχει ήδη ιδρύσει μια νομική οντότητα και ένας υπεύθυνος προσλήψεων θα αναλάβει να την στελεχώσει με εξειδικευμένους επαγγελματίες πληροφορικής που ταυτίζονται με τις αξίες της Cegeka.

    Παράλληλα, αναζητείται επαγγελματικός χώρος γραφείων στην Αθήνα για να προσφέρει το κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον.

    Η διαδικασία των προσλήψεων θα ξεκινήσει για την κάλυψη 15 ανοιχτών θέσεων, που καλύπτουν διαφορετικούς ρόλους και τεχνογνωσία στον τομέα της Πληροφορικής.

    Οι απλοποιημένες διαδικασίες στελέχωσης θα εξασφαλίσουν την ομαλή ενσωμάτωση των νέων εργαζομένων, θέτοντας τις βάσεις για την επιτυχία τους.

    871 εκατ. ευρώ το 2022

    Η Cegeka είναι από τους κορυφαίους παρόχους τεχνολογίας στη Γηραιά Ήπειρο που έκλεισε το 2022 με ενοποιημένα έσοδα 871 εκατ. ευρώ.

    Πρόκειται για αύξηση 17% σε σύγκριση με τα ετήσια στοιχεία του 2021, ενώ στόχος είναι το 2023 να φτάσει το 1 δισ. ευρώ.

    Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 10% σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, στο ποσό των 73 εκατ. ευρώ. Τ

    α επαναλαμβανόμενα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 95 εκατ. ευρώ, δηλαδή κατέγραψαν αύξηση 15% σε σύγκριση με το 2021.

    Η τεχνολογία θα συνεχίσει να καθορίζει το μέλλον της κοινωνίας. Χάρη στα ισχυρά οικονομικά της αποτελέσματα, η εταιρεία επενδύει σε τεχνολογίες όπως το υβριδικό cloud, που θα κάνουν τη διαφορά τα επόμενα χρόνια, ενώ επενδύει στον κλάδο της κυβερνοασφάλειας.

    Διαβάστε επίσης:

    Cegeka: Συνεχίζει να αναπτύσσεται με κύκλο εργασιών €871 εκατ. το 2022

    BNP Paribas: Σε αποκλειστικές συζητήσεις για να αναλάβει τους πελάτες της Orange Bank

    Κλάδος πληροφορικής: Tο 48% των εργοδοτών σχεδιάζει προσλήψεις



    ΣΧΟΛΙΑ