• Business

    BNP Paribas: Σε αποκλειστικές συζητήσεις για να αναλάβει τους πελάτες της Orange Bank

    • Bloomberg
    Jean-Laurent Bonnafe, CEO BNP Paribas

    Jean-Laurent Bonnafe, CEO BNP Paribas


    Η Orange, ο μεγαλύτερος πάροχος τηλεπικοινωνιών της Γαλλίας, ξεκινά αποκλειστικές συνομιλίες με την BNP Paribas με στόχο να εντάξει τους online πελάτες λιανικής τραπεζικής του υπό την ομπρέλα της.

    Συγκεκριμένα, η Orange θα συνεργαστεί με την γαλλική τράπεζα με στόχο την μεταφορά των 2 εκατομμυρίων τραπεζικών πελατών της στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της.

    Η συνεργασία αποτελεί μέρος του σχεδίου της Orange να αποσύρει σταδιακά την Orange Bank από την αγορά λιανικής τραπεζικής στη Γαλλία και την Ισπανία. Η εταιρεία με έδρα το Παρίσι δήλωσε ότι αφήνει αμετάβλητη την οικονομική της πρόβλεψη για το 2023.

    Η γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών αναζητά συνεργάτες για την μη κερδοφόρα τραπεζική δραστηριότητα της, η οποία έχει συγκεντρώσει συνολικές ζημίες άνω των 800 εκατομμυρίων ευρώ (873 εκατομμύρια δολάρια) από τότε που η εταιρεία άρχισε να προσφέρει την υπηρεσία στα τέλη του 2017.

    Η Διευθύνουσα Σύμβουλος Christel Heydemann ανακοίνωσε ένα νέο στρατηγικό σχέδιο για την τηλεφωνική εταιρεία νωρίτερα φέτος, στο οποίο περιλαμβάνονται επενδύσεις στην βασική τηλεπικοινωνιακή της δραστηριότητα, τόνωση της ανάπτυξης στην Αφρική και αναδιάρθρωση της επιχειρηματικής μονάδας με έμφαση στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

    Η εταιρεία αρχικά είχε αναζητήσει οικονομικό εταίρο για την τραπεζική μονάδα. Η επενδυτική εταιρεία Ripplewood Advisors LLC με έδρα τις ΗΠΑ και η Cerberus Capital Management είχαν εξετάσει προσφορές, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

    H συμφωνία είναι παρόμοια με εκείνη της ψηφιακής τράπεζας της Societe Generale, Boursorama, που επιτεύχθηκε με την ING Groep NV πέρυσι, η οποία επέτρεψε στην ολλανδική τράπεζα να εξέλθει από τη γαλλική αγορά λιανικής στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της για αποχώρηση από μη βασικές ευρωπαϊκές χώρες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Γιατί η LVMH (Louis Vuitton) είναι η αγαπημένη μετοχή των ESG funds

    Samsung: Σε αδιέξοδο οι κληρονόμοι για την αποπληρωμή φόρου 10 δισ. δολαρίων

    BNP Paribas: Επαναγορά μετοχών ύψους 5 δισ. ευρώ και αύξηση του στόχου κερδοφορίας



    ΣΧΟΛΙΑ