• Business

    Πειρατεία με ομήρους σε πλοίο της Laskaridis Shipping


    Περιστατικό πειρατείας εκδηλώθηκε την Τετάρτη (30 Νοεμβρίου 2016) σε πλοίο-ψυγείο της ελληνικής ναυτιλιακής Laskaridis Shipping καθώς ένοπλοι Νιγηριανοί κατέλαβαν το πλοίο και έχουν κρατήσει ομήρους τρία μέλη του πληρώματος, τους οποίους και μετέφεραν στη στεριά.

    Η θυγατρική της Laskaridis, Baltmed Reefer Services – που διαχειρίζεται το πλοίο – επιβεβαίωσε ότι το Saronic Breeze (χωρητικότητας 335.938-cbf και κατασκευής 1991) δέχθηκε επίθεση από Νιγηριανούς πειρατές όσο βρισκόταν στο αγκυροβόλιο στο Cotonou του Benin.

    Η εταιρεία τόνισε σχετικά τα εξής: “Τρία μέλη του πληρώματος απήχθησαν και οδηγήθηκαν στη στεριά την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου. Από όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή, κανείς τους δεν έχει τραυματιστεί. Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να επιστρέψουν άμεσα και σώοι. Αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητά μας”.

    laskaridis
    Το πλοίο-ψυγείο “Saronic Breeze” της Laskaridis Shipping είναι χωρητικότητας 335.938-cbf και κατασκευής του έτους 1991

    Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές το Saronic Breeze έχει απελευθερωθεί και έχει καταπλεύσει από τη Νιγηρία. Το πλήρωμα του πλοίου πρόκειται να λάβει την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μόλις προσεγγίσει τον προορισμό του, ο οποίος δεν έχει αποκαλυφθεί για λόγους ασφαλείας.

    Σημειώνεται ότι στο πλοίο της Laskaridis υπάρχει πλήρωμα 20 ατόμων, εκ των οποίων 18 Ρώσοι και 2 Ουκρανοί στην καταγωγή, όπως είχε ανακοινώσει η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έντονη κινητικότητα στη Seanergy: Αναζητά 25 εκατ. δολ. από τις αγορές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χ. Βαφειάς: Ζημιογόνο για την StealthGas το τρίτο τρίμηνο του 2016

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κ. Κωνσταντακόπουλος: Επιδιώκει να φέρει νέα κεφάλαια για την Costamare ύψους 78 εκ δολ



    ΣΧΟΛΙΑ