• Business

    Θ. Βενιάμης: Άνοιξε ο δρόμος για μια ακόμα θητεία στην προεδρία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

    Θεόδωρος Βενιάμης

    Θεόδωρος Βενιάμης, εφοπλιστής και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστων


    Μια ακόμα θητεία είναι έτοιμος να διεκδικήσει ο νυν πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θ. Βενιάμης, ο οποίος ανακοίνωσε από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ένωσης την αλλαγή στο καταστατικό η οποία επιτρέπει πλέον μέχρι και 4 θητείες στον πρόεδρο της Ένωσης και η οποία υπερψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη της.

    Ο κ. Βενιάμης, ο οποίος επιθυμεί να δει το άνοιγμα 50.000 θέσεων εργασίας στα ελληνικά πλοία σε νέους Έλληνες ναυτικούς, παραμερίζοντας τις αντιρρήσεις και τα εμπόδια που προέρχονται από τον συνδικαλιστικό χώρο, ανακοίνωσε πως υπάρχουν πλέον θετικά μηνύματα στο κρίσιμο θέμα της φορολογίας που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

    Όπως δήλωσε ο κ. Βενιάμης κατά την ομιλία του, ο εποικοδομητικός διάλογος που πραγματοποιείται τους τελευταίους μήνες, με αφορμή την διερεύνηση του ελληνικού θεσμικού πλαισίου της ναυτιλίας από τις υπηρεσίες της ΓΔ Ανταγωνισμού, έδωσε την ευκαιρία να εξηγηθούν αναλυτικά οι ιδιαιτερότητες του ελληνικού συστήματος που είναι απολύτως συμβατές με την κοινοτική νομοθεσία.

    «Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε την τελική κρίση της Επιτρόπου Ανταγωνισμού κας Vestager, που θα λαμβάνει υπόψη, κατά προτεραιότητα, την ανάγκη για νομική βεβαιότητα και διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνόκτητης ναυτιλίας, βασικές παραμέτρους της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον τομέα των θαλασσίων μεταφορών», ανέφερε ο κ. Βενιάμης.

    Με την αλλαγή του καταστατικού της Ένωσης, που ανοίγει τον δρόμο σε μια ακόμα θητεία του κ. Βενιάμη, εγγυάται πως οι προσπάθειες της ελληνόκτητης ναυτιλίας για δίκαιη αντιμετώπιση του θέματος της φορολογίας από τις ευρωπαϊκές αρχές θα συνεχιστούν με την ίδια αποφασιστικότητα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τσάκος και Βενιάμης τα λένε έξω από τα δόντια: Θέλουμε να προσλάβουμε 50.000 ναυτικούς και δεν μας αφήνουν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έλληνες εφοπλιστές: Τίναξαν τη μπάνκα στον αέρα με 333 εκατ. δολ. για αγορές πλοίων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ν. Τσάκος: Μυστικές επαφές με funds για τον ισχυρό εφοπλιστή



    ΣΧΟΛΙΑ