Πιέσεις δέχεται το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi, ότι η Ευρωζώνη δεν είναι έτοιμη να προχωρήσει χωρίς τη βοήθεια της ΕΚΤ.

Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,42% και διαπραγματεύεται στα 1,0741 δολάρια, ενώ νωρίτερα κατέγραψε χαμηλό μίας εβδομάδας έναντι του αμερικανικού νομίσματος. Το δολάριο κερδίζει έδαφος, με το δείκτη του να σημειώνει άνοδο 0,42% έναντι των βασικών νομισμάτων.

Ο κ. Ντράγκι υποστήριξε ότι η οικονομία της ευρωζώνης συνεχίζει να ενισχύεται, αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται νομισματική τόνωση. Ο πληθωρισμός μπορεί να κινείται υψηλότερα, αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στον αντίκτυπο από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου, επισήμανε.

«Είναι ακόμα αναγκαία η στήριξη από τα μέτρα νομισματικής πολιτικής που εφαρμόζουμε για να οδηγηθεί ο πληθωρισμός προς τον στόχο μας» ανέφερε σύμφωνα με το Reuters ο κεντρικός τραπεζίτης. «Μέχρι τώρα οι υποκείμενες πιέσεις στον πληθωρισμό παραμένουν υποτονικές και αναμένεται να αυξηθούν μόνο σταδιακά» σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γερμανία: Τέλος το πρόγραμμα αν αποχωρήσει το ΔΝΤ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΔΝΤ: Τι αναφέρει η έκθεση για το ελληνικό χρέος, οι προκλήσεις και οι τρεις λύσεις για την Ελλάδα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρωτοβουλία – έκπληξη Ντάισελμπλουμ: Ελάτε όλοι Βρυξέλλες για να κλείσουμε την αξιολόγηση