• Business

    Οι πέντε σημαντικότερες ειδήσεις στη ναυτιλία τώρα

    bulk ξηρό φορτίο ναυτιλία ναυλαγορά


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Η Moody’s υποβάθμισε τη Harvey Gulf

    Οι αναλυτές της Moody’s προχώρησαν σε υποβάθμιση της ναυτιλιακής Harvey Gulf International Marine Corp. (που δραστηριοποιείται με πλοία τύπου MPSV και πλοία offshore ανεφοδιασμού) στην κατηγορία “Caa3” από “Caa2” εξαιτίας του υπέρογκου χρέους της που αγγίζει τα 1,1 δισ. δολάρια, με τις προοπτικές της να είναι ιδιαίτερα δυσοίωνες. Η Moody’s κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στη διοίκηση της εταιρείας εξαιτίας του ότι για το υπόλοιπο του 2017, τα επίπεδα της διαθέσιμης ρευστότητας είναι πολύ χαμηλά για να διαχειριστεί αποτελεσματικά την κατάσταση.

    Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή τουλάχιστον 10 πλοίων

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    Την κατασκευή τουλάχιστον 10 νεότευκτων πλοίων, μεταξύ των οποίων 5 δεξαμενόπλοια τύπου VLCC για λογαριασμό της Hyundai Merchant Marine (HMM), πρόκειται να χρηματοδοτήσει το υπουργείο Οικονομικών της Νότιας Κορέας, κάνοντας χρήση των κυβερνητικών funds μέσα στο 2017, στα πλαίσια των προσπαθειών της κυβέρνησης να ενισχύσει τη ναυπηγική βιομηχανία. Για το σκοπό αυτό, ίδρυσε την Korea Shipping Co (KSC), η οποία και θα διαθέσει το ποσό των 878 εκατ. δολαρίων για την κατασκευή τους.

    Ο Όμιλος MISC θα συγχωνεύσει το στόλο του

    Η διοίκηση του Ομίλου MISC από τη Μαλαισία αποφάσισε να προχωρήσει στη συγχώνευση των στόλων που διαχειρίζεται με στόχο να ενισχύσει πιο αποτελεσματικά τη λειτουργικότητά του. Συγκεκριμένα, θα συμπεριλάβει κάτω από την ομπρέλα της θυγατρικής Eaglestar Group το σύνολο του στόλου 122 πλοίων, που αποτελείται από δεξαμενόπλοια, πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και πλοία ανεφοδιασμού – η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2018.

    Ανεπηρέαστη η Fesco από την αγωγή της Kapital

    Οι δραστηριότητες της ρωσικών συμφερόντων μεταφορικής εταιρείας Fesco δεν αναμένεται να επηρεαστούν από την αγωγή που κατέθεσε εναντίον της η Kapital Asset Management για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Η διοίκηση σημείωσε ότι «η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και θα εκπληρώσει όλες τις συμφωνίες που έχει συνάψει», ενώ παραμένει σε συνεχή διάλογο με τους πιστωτές της για τη διαχείριση του χρέους της.

    Στην ψηφιακή εποχή εισέρχεται η Maersk

    Ο δανέζικος γίγαντας AP Moller-Maersk επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να προσφέρει στους πελάτες νέου τύπου ψηφιακές υπηρεσίες, στα πλαίσια της προσπάθειας της διοίκησης να ενισχύσει τα έσοδα. Ο διευθύνων σύμβουλος Soren Skou ανακοίνωσε τα φιλόδοξα αυτά σχέδια, μιλώντας σε συνέδριο της PwC.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Όλγα Μπορνόζη (Capital Link) στο Mononews: Τεράστια η επιτυχία των ναυτιλιακών forums σε Αθήνα και Λεμεσό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: VesselsValue: «Αυτοκράτορες» στην παγκόσμια μεταφορά πετρελαίου οι Έλληνες εφοπλιστές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Λογοθέτης: Τριπλό «χτύπημα»



    ΣΧΟΛΙΑ