• Business

    Ο γαμπρός των Κλίντον, Marc Mezvinsky, έκλεισε οριστικά το hedge fund του

    Marc Mezvinsky

    Ο Marc Mezvinsky και ο Bill Clinton


    «Λουκέτο» έβαλε το Eaglevale Partners, το hedge fund το οποίο συνιδρυτής ήταν ο Marc Mezvinsky, γαμπρός της Χίλαρι και του Μπιλ Κλίντον, έπειτα από τις συνεχιζόμενες απώλειες, στις οποίες σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται και η ελληνική κρίση.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγή με γνώση της υπόθεσης, το Eaglevale Partners έχει σταματήσει τις δραστηριότητές του από τον Δεκέμβριο.

    Είχε προηγηθεί, άλλωστε, τον Μάιο του 2016, η απόφαση του Mezvinsky να κλείσει το Eaglevale Hellenic Opportunity, ένα θυγατρικό fund το οποίο είχαν δημιουργήσει οι ιδρυτές της Eaglevale μέσω των οποίων καλούσαν επενδυτές να ποντάρουν υπέρ της Ελλάδας στην κρίσιμη περίοδο της διαπραγμάτευσης το 2014. Το Eaglevale Hellenic Opportunity, είχε συγκεντρώσει 25 εκατ. δολάρια από επενδυτές για να αγοράσουν τραπεζικές μετοχές και ελληνικό δημόσιο χρέος. Ωστόσο, οι εξελίξεις διέψευσαν τις προσδοκίες του Mezvinsky, ενώ οι απώλειες έφτασαν στο 90%.

    Το χτύπημα ήταν τόσο ισχυρό που πλέον η ίδια η Eaglevale Partners, με έδρα το Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, αποτελεί παρελθόν, ενώ βρίσκεται σε διαδικασία επιστροφής χρημάτων στους πελάτες της, σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg. Εκπρόσωπος της Eaglevale, πάντως, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

    Το fund άνοιξαν το 2011 οι πρώην traders της Goldman Sachs Bennett Grau, Mark Mallon και ο Mezvinsky.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Thomas Cook: Τεράστια ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα, αύξηση 40% στις κρατήσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Λιβανός-Δ. Κοπελούζος: Χρυσό deal για το φυσικό αέριο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Grivalia Properties: Εξασφάλισε δάνειο 50 εκατ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα



    ΣΧΟΛΙΑ