• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Βουτιά κάτω από τα $57.000

    • NewsRoom
    Bitcoin

    Πηγή: QuoteInspector.com


    Μεγάλες απώλειες καταγράφει το bitcoin τη Μεγάλη Τετάρτη, διευρύνοντας τις απώλειες των  τελευταίων ημερών

    Σύμφωνα με το CoinDesk, το Βitcoin «βουτάει» κατά 5,59% στα 56.711 δολάρια, ενώ βρίσκεται πλέον κάτω από κρίσιμα τεχνικά επίπεδα, καθώς κινείται περίπου 10.000 δολάρια κάτω από τον κινητό μέσο όρο των τελευταίων 50 ημερών.

    Το Βitcoin είχε βρεθεί τον Μάρτιο στο επίπεδο ρεκόρ των 74.000 δολαρίων.

    «Τα νέα κρίσιμα τεχνικά επίπεδα φαίνεται να είναι τα 55.700 δολάρια και τα 51.000 με 52.000 δολάρια» ανέφερε ο Άλεξ Κουπτσίκεβιτς, αναλυτής στην FxPro, όπως αναφέρει το Marketwatch. «Τόσο η απόφαση της Fed αργότερα σήμερα όσο και τα στοιχεία για την αγορά εργασίας την Παρασκευή μπορούν να επιταχύνουν ή να αντιστρέψουν την πτωτική πορεία του bitcoin» σημείωσε.

    Στα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, το Etherum υποχωρεί 3,38% στα 2.876,69 δολάρια. Το Solana καταγράφει απώλειες 0,85% στα 124,23 δολάρια. Το Dogecoin υποχωρεί 7,97% στα 0,122 δολάρια.

    Η πτώση του Binance Coin και η δίκη του Τσανπένγκ Ζάο

    Την ίδια ώρα, το Binance Coin καταγράφει απώλειες 3,91% στα 545,90 δολάρια, μετά και την καταδίκη του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή του, Τσανπένγκ Ζάο, σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών.

    Ο Τσανπένγκ Ζάο παραδέχθηκε την ενοχή του στις κατηγορίες για «διευκόλυνση ξεπλύματος χρήματος». H ποινή για τον Τσανπένγκ Ζάο, που υπεβλήθη από το δικαστήριο του Σιάτλ, ήταν αισθητά μικρότερη σε σχέση με την εισήγηση του εισαγγελέα για κάθειρξη 3 ετών. Αναλυτές εκτιμούσαν ότι βάσει της εισαγγελικής πρότασης θα περάσει στη φυλακή τουλάχιστον 12 με 18 μήνες. Τον Νοέμβριο ο Ζάο είχε καταλήξει σε διακανονισμό με την αμερικανική κυβέρνηση, στο πλαίσιο του οποίου δέχθηκε να αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Ο διακανονισμός και η παραδοχή της ενοχής βοήθησαν στο να πέσει στα «μαλακά».

    Διαβάστε επίσης:

    Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

    Ρωσική επίθεση σκότωσε δύο άτομα και τραυμάτισε έξι στα ανατολικά της Ουκρανίας

    Νετανιάχου: Στα «σκαριά» ένταλμα σύλληψής του από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης



    ΣΧΟΛΙΑ