• Business

    Μπόνους 15.000 ευρώ δίνει η ΔΕΗ για να φύγουν οι «συνταξιούχοι» υπάλληλοί της

    ADMHE ΑΔΜΗΕ ΔΕΗ Παναγιωτάκης

    Εμμ. Παναγιωτάκης – Πρόεδρος ΔΕΗ


    Χρηματικό κίνητρο για την αποχώρηση του προσωπικού μεγάλης ηλικίας αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση με απολύσεις 200 εργαζομένους της.

    Όπως αποφάσισε ο Εμ. Παναγιωτάκης και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, η ΔΕΗ προσφέρει μπόνους 15.000 ευρώ στους υπαλλήλους της επιχείρηση που ενώ έχουν ξεπεράσει το όριο ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, παραμένουν στις θέσεις τους και δεν αποχωρούν από την εργασία, λόγω των περικοπών στις συντάξεις των ΔΕΚΟ.

    Συγκεκριμένα η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου αφορά τεχνικούς και εργάτες που απασχολούνται στα υπερβαρέα και έχουν ξεπεράσει το 60ο έτος της ηλικίας τους, διοικητικούς, οικονομικούς υπαλλήλους και μηχανικούς που έχουν ξεπεράσει το 62ο έτος και διευθυντικά στελέχη άνω των 65 ετών.

    Ωστόσο, για όσοι υπάλληλοι δεν συμφωνήσουν να αποχωρήσουν, θα απολυθούν λαμβάνοντας αποζημίωση ύψους 15 χιλιάδων ευρώ (αυτό το ποσό προβλέπεται), το οποίο όμως θα συμψηφίζεται με το εφάπαξ τους (το οποίο ποικίλλει ανά εργαζόμενο).

    Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ θεωρούν πως ο συμψηφισμός αυτός είναι παράνομος και θεωρούν πως θα καταπέσει στα Δικαστήρια.

    Η Διοίκηση της ΔΕΗ δίνει προθεσμία στους υπαλλήλους να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα μέχρι την 30 Απριλίου και θα αποχωρήσουν από την εργασία μέχρι την 30 Μαΐου.

    Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι της ΔΕΗ εκμεταλλεύτηκαν την αλλαγή του νόμου αναφορικά με το είδος των συμβάσεων, ο οποίος δεν καθιστά πια υποχρεωτική την αποχώρηση εργαζομένου λόγω ορίου ηλικίας. Για τον λόγο αυτό ετοιμάζονται για μάχη με τον κ. Παναγιωτάκη και τη Διοίκηση, διότι αποφάσισε να προχωρήσει σε απολύσεις.

    Ο λόγος είναι φυσικά οικονομικός. Ενώ η καταβολή των μπόνους μπορεί να κοστίσει  στη ΔΕΗ περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ, το όφελος της επιχείρησης από την αποχώρηση των 200 εργαζομένων, υπολογίζεται σε περίπου 10 εκατομμύρια το χρόνο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σάλος στη Βρετανία: Γιατί η HSBC βάζει λουκέτο σε 117 καταστήματά της

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η αιφνίδια απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας «ματώνει» τη λίρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΕΦΚΑ:Οι 6 βασικές αλλαγές για τις νέες εισφορές (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ