• Business

    Και ξανά στο τραπέζι η συγχώνευση ΔΟΛ – Πήγασου

    σταυρος ψυχαρης ΔΟΛ

    Σταύρος Ψυχάρης. Μέτοχος ΔΟΛ & Τηλέτυπος


    «Λευκή σημαία» προς την κυβέρνηση ύψωσε το αφεντικό του ΔΟΛ κ. Σταύρος Ψυχάρης με την ανακοίνωση του ομίλου ότι ο κ. Βασίλης Μουλόπουλος αναλαμβάνει  «να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ».

    Όμως από μηχανής θεός δεν υπάρχει, ούτε και λύση εύκολη. Διότι οι δανειακές συμβάσεις έχουν καταγγελθεί και οι τράπεζες δεν μπορούν να πάρουν πίσω αυτήν την καταγγελία των συμβάσεων.

    Οι τραπεζίτες λένε χαρακτηριστικά ότι από τη στιγμή που καταγγέλθηκαν τα δάνεια, οι τράπεζες έχουν πάρει τον έλεγχο της επιχείρησης.

    Οι εξελίξεις λοιπόν έχουν δρομολογηθεί.  Και αν δεν μπει «φρέσκο χρήμα» στον ΔΟΛ τότε  θα πρέπει να ρευστοποιηθούν τα περιουσιακά στοιχεία του Οργανισμού για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις.  Για να μπει όμως «φρέσκο» χρήμα θα πρέπει να βρεθεί επενδυτής.

    Στην περίπτωση αυτή και με την προϋπόθεση ότι ο επενδυτής θα εισφέρει τουλάχιστον 20 εκατομμύρια ευρώ, τότε μπορεί να συζητηθεί η λύση του «γενναίου» κουρέματος στα δάνεια του ΔΟΛ, κούρεμα που μπορεί –σύμφωνα με κάποιες πηγές- να φτάσει και στο 80%. Δηλαδή υποχρεώσεις ύψους 200 με 220 εκατ ευρώ να περιοριστούν στα 45εκατ ευρώ.

    Τραπεζικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν τον ΔΟΛ ως μία «υπερδομή»  καθώς πρόκειται για ένα ιστορικό και συνάμα  συστημικό συγκρότημα, το οποίο αν καταρρεύσει, θα παρασύρει και άλλα εκδοτικά συγκροτήματα. Ακόμα σημειώνουν ότι η κατάρρευση του θα έχει διεθνώς αρνητικό αντίκτυπο.

    Όπως αναφέρουν τραπεζικές πηγές στο mononews.gr,  στο τραπέζι έχει επανέλθει   το θέμα της συγχώνευσης του ΔΟΛ με τον ΠΗΓΑΣΟ. Σύμφωνα με τις τράπεζες οι δύο εκδοτικοί όμιλοι θα πρέπει να «ενωθούν σε σάρκα μία» για να επιβιώσουν. Το σχέδιο αυτό, που έχει καταρτιστεί από διετίας,  έχει τρεις άξονες: Συγχώνευση, περιστολή κόστους  πάνω από 30% και να βάλουν οι μέτοχοι το χέρι στην τσέπη. Μόνο έτσι θα προχωρήσει το «κούρεμα» των δανείων και θα αναχρηματοδοτηθούν οι υποχρεώσεις της νέας εταιρείας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άνω κάτω οι τραπεζίτες με τον “κόκκινο” Ψυχάρη. Τα σενάρια και το παρασκήνιο στο ΔΟΛ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραπεζίτης για τον (κόκκινο) ΔΟΛ: Δεν καταλαβαίνω τι κάνουν. Θα εκτεθούν (μετά την έλευση Μουλόπουλου)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σταύρος Ψυχάρης: Πρώτα πήγε στον Ανακριτή και μετά ανακοίνωσε τον κ. Β. Μουλόπουλο



    ΣΧΟΛΙΑ