ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Θετικές είναι οι εκτιμήσεις εγχώριων και διεθνών αναλυτών για τις προοπτικές των μεγεθών της εταιρίας Jumbo, ωστόσο οι απόψεις τους για την τιμή στόχο και τα περιθώρια περαιτέρω ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα διαφέρουν.
Ειδικότερα, η Citigroup αύξησε μεν την τιμή στόχο για τη μετοχή στα 13,5 ευρώ από 11,6 πριν, ωστόσο, ο τίτλος διαπραγματεύεται στα 13,6 ευρώ. Παράλληλα ο διεθνής οίκος διατηρεί τη σύσταση neutral.
Οι αναλυτές της Citigrou αναβαθμίζoυν τις προβλέψεις τους για τα μεγέθη της εισηγμένης και εκτιμούν ότι κατά τη χρήση που κλείνει τον Ιούνιο του 2017 η Jumbo θα καταγράψει κέρδη 126,4 εκατ. και πωλήσεις 683 εκατ. ευρώ.
Τα κέρδη ανά μετοχή προβλέπεται να ανέλθουν στο 0,93 ευρώ, ενώ το μέρισμα, σύμφωνα με την Citigroup, στο 0,26 ευρώ.
Πιο υψηλά βάζουν τον πήχη για τη μετοχή της Jumbo οι αναλυτές της IBG και της Piraeus Sec.
Συγκεκριμένα, η IBG σε έκθεσή της διατηρεί σύσταση “neutral” και τιμή-στόχο στα 14,99 ευρώ.
Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη της εταιρίας θα ανέλθουν στα 77,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 7% σε ετήσια βάση. Τα EBITDA προβλέπεται να ανέλθουν στα 114 εκατ. ευρώ, με αύξηση 8% στο έτος.
Την τιμή-στόχο των 15,2 ευρώ και τη σύσταση outperform διατηρεί η Piraeus Sec. για τη μετοχή της Jumbo.
H χρηματιστηριακή προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη της εισηγμένης για το α΄ εξάμηνο της χρήσης 2016/2017 θα ανέλθουν στα 81,1 εκατ. και τα EBITDA στα 116,4 εκατ. ευρώ.
Για το σύνολο του οικονομικού έτους η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της εισηγμένης θα διαμορφωθούν στα 131,5 εκατ. και οι πωλήσεις στα 688,7 εκατ. ευρώ.
Η Jumbo ανακοινώνει αποτελέσματα στις 28 Φεβρουαρίου, μετά το κλείσιμο της αγοράς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Alpha Bank: Σε μετοχές μετέτρεψε τις ομολογίες της η Crédit Agricole – Στα 463 εκατ. ευρώ το μετοχικό κεφάλαιο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκλαβενίτης – Μαρινόπουλος: Ετοιμάζεται το μεγαλύτερο δίκτυο σούπερ μάρκετ της αγοράς
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: The wise man: Όλη η αλήθεια για την συμμαχία Μελισσανίδη-Κοντομηνά στα media
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δεξαμενόπλοιο στις φλόγες έπειτα από πλήγμα κοντά στο στενό του Oρμούζ
- Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται διατεθειμένος να τελειώσει τον πόλεμο χωρίς να ανοίξει το στενό του Ορμούζ
- Τι θα γίνει με τον Οδοντωτό – Νέες αντιδράσεις, στον αέρα η επαναλειτουργία;
- Μαρινέλλα: Επαναστάτρια και πάντα μπροστά από την εποχή της – Πώς έσπασε τα δεσμά του πάλκου και των κοινωνικών ταμπού
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.