• Business

    EBZ: Μεγάλο ενδιαφέρον για τα δύο εργοστάσια της στη Σερβία

    EBZ


    Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για την πώληση των δύο εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Σερβία. Ήδη, μάλιστα, φαίνεται πως έχουν ενδιαφερθεί εταιρείες τόσο από εταιρείες της Σερβίας όσο και από Ευρωπαίους, για τη συμμετοχή τους στον διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό που ανακοίνωσε η ΕΒΖ.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΒΖ, η εταιρεία διαθέτει προς πώληση για τα ποσοστά που κατέχει στις εταιρείες AD FABRIKA SECERA SAJKASKA Zabali (92,6% του μετοχικού κεφαλαίου) και CRVENKA FABRIKA SECERA AD CRVENKA (87,5%).

    Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΕΒΖ, η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος ολοκληρώθηκε και πέραν του ενδιαφέροντος από τη Σερβία, έντονο είναι το ενδιαφέρον και από μεγάλους ομίλους της ΕΕ. Πλέον, η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης”.

    Μέσω τις πώλησης των δύο εργοστασίων της, η ΕΒΖ επιθυμεί να βρει τα αναγκαίο χρήματα που θα της δώσουν την ευκαιρία να παραμείνει ζωντανή, ξεπερνώντας τα έντονα οικονομικά της προβλήματα.

    Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες η διοίκηση της βιομηχανίας θα ανακοινώσει το νέο τιμολόγιο για τη σύμβαση μεταξύ της ΕΒΖ και των τευτλοπαραγωγών για το 2017, η οποία αναμένεται να κυμανθεί γύρω στα  71 ευρώ/στρέμμα.

    Σχετικά με το υπόλοιπο ποσό των 3 εκατ.ευρώ που έχουν να λαμβάνουν οι τευτλοπαραγωγοί από την ΕΒΖ για το 2016, η διοίκηση προσπαθεί να ολοκληρώσει την εξόφληση της οφειλής μέχρι τον Μάρτιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σ. Παληός: Οι φόβοι των αναλυτών για τα αποτελέσματα της Diana Shipping δεν επαληθεύτηκαν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Jetoil: Τέλος στη διαδικασία πτώχευσης – Ολοταχώς προς εξυγίανση με… ρωσική βοήθεια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φρένο στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής από τον Βούτση- Όλο το παρασκήνιο



    ΣΧΟΛΙΑ