• Business

    Αξιολόγηση και θεσμικό πλαίσιο κρίνουν την πρόοδο στα κόκκινα δάνεια


    Ολοκλήρωση της αξιολόγησης και συμπλήρωση του θεσμικού πλαισίου είναι κρίσιμα για την αντιμετώπιση του στοκ των κόκκινων δανείων.

    Πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα χτυπούν το καμπανάκι για τις καθυστερήσεις και τονίζουν ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί το κατάλληλο μομέντουμ και να ξεκινήσει ένας ενάρετος κύκλος όπου θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, θα ξεκινήσει η χρηματοδότηση της οικονομίας και η ανάκαμψη.

    Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι οι στόχοι μείωσης των κόκκινων δανείων είναι φιλόδοξοι και ρεαλιστικοί ενώ το τραπεζικό σύστημα έχει κάνει πρόοδο στη διαχείριση των κόκκινων δανείων.

    Το κλείσιμο της αξιολόγησης και η συμπλήρωση του θεσμικού πλαισίου που καθυστερεί θα επιτρέψουν την επίτευξη των στόχων.

    Με το 2016 να κλείνει θετικά, το 2017 ξεκίνησε με αποκλίσεις σε καταθέσεις και κόκκινα δάνεια που μπορεί να είναι συγκυριακές εξελίξεις, σίγουρα όμως θα αναστραφούν μόλις κλείσει το θέμα της αξιολόγησης και αρχίσει η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

    Εξωδικαστικός συμβιβασμός, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί,νομική κάλυψη στελεχών αναμένεται να επιταχύνουν τις προσπάθειες για αποτελεσματική διαχείριση των κόκκινων δανείων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παππάς: Η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής – H συμφωνία «κλειδώνει» σύντομα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο προϋπολογισμός τινάζει στον αέρα την διαπραγμάτευση – Νέος «πονοκέφαλος» Τσίπρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέο κρίσιμο ραντεβού Τσακαλώτου-Θεσμών την Παρασκευή ενόψει Εurogroup



    ΣΧΟΛΙΑ