• Business

    British Airways: Υποσχέσεις για επιστροφή στο μέρισμα

    • Bloomberg
    Luis Gallego, CEO IAG

    Luis Gallego, CEO IAG


    Η ιδιοκτήτρια της British Airways, IAG SA, εξετάζει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στις πληρωμές μερισμάτων για πρώτη φορά μετά την πανδημία, καθώς η αυξανόμενη ζήτηση για ταξίδια βοηθά στην αποκατάσταση του ισολογισμού της.

    Ο όμιλος αεροπορικών εταιρειών, ο οποίος κατέχει επίσης την Iberia της Ισπανίας μαζί με άλλους αερομεταφορείς, δήλωσε ότι θα επαναφέρει την πληρωμή μερίσματος μόλις ο ισολογισμός και τα επενδυτικά του σχέδια βρεθούν σε ασφαλή επίπεδα, σύμφωνα με τα ενημερωτικά αρχεία του χρηματιστηρίου πριν πραγματοποιήσει μία συνάντηση με επενδυτές την Τρίτη.

    Η IAG πλήρωσε για τελευταία φορά μέρισμα το 2019 και απέσυρε μια προγραμματισμένη πληρωμή το 2020 στην αρχή της πανδημίας.

    Οι μετοχές της IAG αυξήθηκαν κατά 0,5% στις 164,45 πένες νωρίτερα στο Λονδίνο. Από τις αρχές του έτους καταγράφουν κέρδη 33%.

    «Η εφαρμογή της στρατηγικής μας θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε βιώσιμη ανάπτυξη και αποδόσεις για τους μετόχους μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της IAG, Luis Gallego.

    Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ryanair Holding δήλωσε ότι θα πληρώσει μέρισμα 400 εκατομμυρίων ευρώ (430 εκατομμύρια δολάρια) και σχεδιάζει να διανείμει περίπου το ένα τέταρτο των ετήσιων κερδών στους μετόχους.

    Η IAG έθεσε επίσης μεσοπρόθεσμους στόχους λειτουργικού περιθωρίου 12%-15% και απόδοση επενδυμένου κεφαλαίου 13%-16%.

    Διαβάστε ακόμη:

    IAG: Κέρδη-ρεκόρ για τη μητρική της British Airways – Άλμα 4,3% για τη μετοχή

    McDonald’s: Eξαγοράζει το μερίδιο της Carlyle στις κινεζικές της δραστηριότητες έναντι 1,8 δισ. δολαρίων

    Τράπεζες: Γιατί η Ρουμανία φλέγεται στα deals – Τι βλέπουν οι Ιταλοί



    ΣΧΟΛΙΑ