• Business

    Brian Armstrong (Coinbase): O νέος δισεκατομμυριούχος της αγοράς κρυπτονομισμάτων

    • Newsroom
    Brian Armstrong, CEO Coinbase

    Brian Armstrong, CEO Coinbase


    Το κλαμπ των δισεκατομμυριούχων απέκτησε ένα ακόμη μέλος. Πρόκειται για τον Brian Armstrong, CEO του χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων Coinbase, που έκανε το ντεμπούτο του στην αμερικανική αγορά Nasdaq.

    Η αποτίμηση της εταιρείας υπολογίζεται στα 100 δισ. δολάρια και καθώς ο Armstrong έχει στην κατοχή του περίπου 40 εκατομμύρια μετοχές, σύμφωνα με το CNN, η αξία της περιουσίας του κυμαίνεται στα 16 δισ. δολάρια.

    Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2012 και παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες εστιάζοντας στο bitcoin και ακόμη 50 περίπου κρυπτονομίσματα. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη εταιρεία του τομέα των ψηφιακών νομισμάτων που γίνεται δημόσια και μάλιστα με άμεση εισαγωγή (χωρίς αρχική δημόσια προσφορά).

    Η Coinbase υποστηρίζει ότι έχει πάνω από 35 εκατομμύρια πελάτες σε περισσότερες από 100 χώρες και τα περιουσιακά της στοιχεία ξεπερνούν τα 25 δισ. δολάρια. Γνώρισε μεγάλη άνθηση κατά την διάρκεια της πανδημίας λόγω της αύξησης του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τα κρυπτονομίσματα και κυρίως για το Bitcoin.

    O χαμηλού προφίλ, 38χρονος Armstrong, ήταν CEO και ιδρυτής της UniversityTutor.com, μίας online πλατφόρμας διδασκαλίας για σχεδόν μία δεκαετία. Επίσης, εργάστηκε το 2011 ως μηχανικός λογισμικού στην AirBnb για περίπου ένα χρόνο.

    Είναι αρκετά ενεργός στο twitter και έχει περίπου 550.000 ακολούθους.

    Η μετοχή της εταιρείας έκανε πρεμιέρα στην αγορά του Nasdaq την Τετάρτη 14 Απριλίου, με τιμή εκκίνησης τα 381 δολάρια. Κατά την έναρξη των συναλλαγών κατέγραψε υψηλό στα 429,54 δολάρια, ωστόσο, τα αρχικά της κέρδη περιορίστηκαν και τελικά έκλεισε στα 328,28 δολάρια.

    Σημειώνεται ότι άλλα δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Coinbase, ο CPO Surojit Chatterjee και ο CLO Paul Grewal, οι οποίοι άρχισαν να εργάζονται στην εταιρεία περίπου πριν από 15 μήνες, διαθέτουν σε αυτή μερίδια συνολικής αξίας 957 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το business insider.

    To 2020 η Coinbase παρουσίασε έσοδα 1,28 δισ. δολαρίων, διπλάσια από αυτά του 2019. Τε κέρδη της την ίδια χρονιά ανήλθαν στα 322 εκατ. δολάρια.

    Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, τα κέρδη εκτινάχθηκαν στα 700 με 800 εκατ. δολάρια.

    Διαβάστε ακόμα:

    Binance Coin (BNB): Ράλι ανόδου για το τρίτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα μετά το Bitcoin και το Ether

    Bitcoin: Συνεχίζεται το ανοδικό ράλι – Πάνω από τα 64.000 δολάρια για πρώτη φορά

    Bitcoin: Πλησιάζει σε νέο ρεκόρ εν αναμονή της εισαγωγής της Coinbase Global στο Nasdaq

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ