• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bitcoin: Πλησιάζει σε νέο ρεκόρ εν αναμονή της εισαγωγής της Coinbase Global στο Nasdaq

    • Bloomberg
    Bitcoin

    Bitcoin


    Το Bitcoin πλησίασε στο υψηλό όλων των εποχών τη Δευτέρα το πρωί, μετά από το ρεκόρ που σημείωσαν οι μετοχές και εν αναμονή της εισαγωγής του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων των ΗΠΑ, στο Nasdaq.

    Το ψηφιακό νόμισμα ενισχύθηκε μέχρι και 2,6% και διαμορφώθηκε στα 61.229 δολάρια, κοντά στο υψηλό ων 61.742 δολαρίων που κατέγραψε στις 13 Μαρτίου 2021. Η τιμή του εννεαπλασιάστηκε την προηγούμενη χρονιά, σημειώνοντας απόδοση υψηλότερη από αυτή των παραδοσιακών περιουσιακών στοιχείων, όπως οι μετοχές και ο χρυσός.

    Μεγάλο ενδιαφέρον προκαλεί η απευθείας εισαγωγή του χρηματιστηρίου ψηφιακών νομισμάτων Coinbase Global στην αγορά του Nasdaq στις 14 Απριλίου. Πρόκειται για την πρώτη εισαγωγή μεγάλης εταιρείας κρυπτονομισμάτων και θα αποτελέσει τεστ της διάθεσης των επενδυτών για άλλες start up του συγκεκριμένου τομέα.

    Bitcoin's latest boom is less fraught than in 2017

    Την ίδια ώρα μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο ο κατάλογος των εταιρειών που βλέπουν με θετικό μάτι ή προχωρούν σε επενδύσεις στο Bitcoin, λόγω της επενδυτικής ζήτησης, της θετικής προοπτικής της τιμής του και της εκτίμησης ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αντιστάθμιση κινδύνων όπως η αύξηση του πληθωρισμού.

    Νωρίτερα φέτος, η Tesla, αποκάλυψε ότι επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια στο Bitcoin και λίγο αργότερα άρχισε να αποδέχεται το ψηφιακό νόμισμα ως πληρωμή για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.

    Η Goldman Sachs δήλωσε ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο να παρέχει στους πλούσιους πελάτες της επενδυτικά οχήματα για το Bitcoin και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

    Η Morgan Stanley επίσης σχεδιάζει να διαθέσει στους πελάτες με μεγάλα χαρτοφυλάκια τρία funds που θα τους επιτρέψουν να αποκτήσουν πρόσβαση στα κρυπτονομίσματα. Παράλληλα, η βεντάλια με τα ETFs που παρακολουθούν το ψηφιακό νόμισμα επεκτείνεται.

    Η Paypal και η Visa έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα στο πλαίσιο των διαδικασιών πληρωμών τους.

    Οι αναλυτές της JPMorgan Chase & Co. έγραψαν σε πρόσφατο report τους ότι η μείωση της μεταβλητότητας του Bitcoin μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών.

    Σε μία περίοδο 60 ημερών, οι διακυμάνσεις του κρυπτονομίσματος ήταν μικρότερες από αυτές που σημειώθηκαν στο προηγούμενο υψηλό του 2017, ωστόσο, παραμένουν αρκετά υψηλότερες από αυτές των άλλων περιουσιακών στοιχείων, όπως ο χρυσός.

    Άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το δεύτερο μεγαλύτερο σε αξία, το Ether, επίσης σημείωσαν άνοδο. Η συνολική αξία περισσότερων από 6.600 νομισμάτων που παρακολουθεί η CoinGecko ξεπέρασε πρόσφατα τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

    Διαβάστε ακόμα:

    Τρελή θεωρία: Το 2020 με 1 bitcoin αγόραζες Honda Civic – Στο τέλος του 2021 θα αγοράζεις Lamborghini

    JPMorgan: Η μείωση της μεταβλητότητας του Bitcoin ανοίγει το δρόμο στις τράπεζες

    Elon Musk: Πλέον μπορείτε να αγοράσετε Tesla και με Bitcoin

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ