ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με τον πρέσβη της Αιγύπτου στην Ελλάδα, Ομάρ Αμέρ Γιουσέφ είχε συνάντηση σήμερα ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Μπρατάκος.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι δυνατότητες ενίσχυσης της οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και η προετοιμασία της επιχειρηματικής αποστολής που θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό στην τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Αιγύπτου και Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κάιρο τον ερχόμενο Ιανουάριο. Ακόμη, συζητήθηκε η πραγματοποίηση ελληνικής εμπορικής αποστολής στην Αίγυπτο τον προσεχή Μάιο.
Ο κ. Γιουσέφ αναφέρθηκε στη σημασία της διεύρυνσης των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.
Ο κ. Μπρατάκος, από την πλευρά του, αφού αναφέρθηκε στην ιστορική φιλία που μοιράζονται οι δύο χώρες, τόνισε ότι η Αίγυπτος, ως μία ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία, αποτελεί έναν στρατηγικό εταίρο για την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες στους τομείς του εμπορίου, της ενέργειας και του τουρισμού.
«Στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών δεσμευόμαστε να στηρίξουμε δράσεις και πρωτοβουλίες που θα φέρουν πιο κοντά τις επιχειρήσεις των δύο χωρών, προάγοντας την ανάπτυξη και την καινοτομία», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Μπρατάκος.
Διαβάστε επίσης:
Ο ρόλος του παιδογυναικολόγου στην σεξουαλική διαπαιδαγώγηση
Επίσημα στη Νότιγχαμ Φόρεστ η Λίνα Σουλούκου: «Τιμή να επιστρέφω στην οικογένεια Μαρινάκη»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σαμαράς: Συνεχίζει την κριτική στον Μητσοτάκη, χωρίς να ανοίγει τα χαρτιά του για νέο κόμμα
- Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής προσπάθειας για προσιτή στέγη»
- Σαουδική Αραβία: Επένδυση 2 δισ. δολαρίων σε δύο μεγάλα ηλιακά πάρκα στην Τουρκία
- Μακρόν: Σε εξέλιξη τεχνικές συνομιλίες με τη Ρωσία, ανοικτό το ενδεχόμενο διαλόγου με Πούτιν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.