• Business

    BofAML: Όλοι είναι υπερβολικά αισιόδοξοι


    Οι οικονομολόγοι στην Bank of America Merrill Lynch εκτιμούν ότι δεν υπήρξε καθόλου οικονομική ανάπτυξη στο πρώτο τρίμηνο. Και πιστεύουν ότι η ανάκαμψη έχει δρόμο ακόμα να διανύσει για να έρθει.

    Σε μια σημείωση τη Δευτέρα, οι οικονομολόγοι της BofAML είπαν ότι ήταν το τρίτο συνεχόμενο πρώτο τρίμηνο στο οποίο οι προβλέψεις πήγαιναν για 2% ανάπτυξη και έπεσαν σχεδόν στο 0% μέχρι να επικυρωθεί η ακριβής εκτίμηση.

    140115065956-bank-of-america-1024x576

    Την Παρασκευή, ο καταγραφέας της Atlanta Fed’s GDPNow, που χρησιμοποιεί πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για να προβλέψει την οικονομική ανάπτυξη, έριξε την εκτίμησή του για την ανάπτυξη του GDP στο πρώτο τρίμηνο στο 0,1%. Με άλλα λόγια, η οικονομία ίσα που τα έφερε βόλτα.

    Η πρόβλεψη ήρθε αμέσως αφού η Γραμματεία Εμπορίου εξέδωσε στοιχεία για τα αποθέματα χονδρικής του Φεβρουαρίου και του Ιανουαρίου, οι οποίες ήταν πολύ πιο αδύναμες από ότι είχε εκτιμηθεί.

    Ο Ethan Harris, της BofAML, αναφέρει 0% ανάπτυξη στο πρώτο τρίμηνο.

    fed

    Ωστόσο, για όσους πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου απειλούν την ανάκαμψη, η BofAML μας δίνει τέσσερις λόγους που αυτό δεν ισχύει:

    • Εκτός από τις ενδείξεις του GDP, οι πληροφορίες θεωρούνται «εντάξει».
    • Οι αργές εποχιακές προσαρμογές ίσως ευθύνονται για ένα μέρος της αδυναμίας.
    • Το θεμελιώδες σκηνικό δείχνει μετριασμένη ανάπτυξη και όχι μεγάλη ύφεση.
    • Και το κυριότερο, τα τρίμηνα που αποδίδουν ανάπτυξη κοντά στο 0% σε ετήσια βάση δεν πρέπει να αποτελούν έκπληξη, με πιθανό ρυθμό ανάπτυξης στο 2%.

    Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η τελική εκτίμηση του GDP, που θα τελειώσει στις 28 Απριλίου, θα επαναληφθεί τρεις ακόμα φορές μέσα στις ερχόμενες βδομάδες.

    Στο τέταρτο τρίμηνο είδαμε τα διαγράμματα να ανεβαίνουν από 0,7% της τελικής εκτίμησης στο 1,4% στην τρίτη εκτίμηση.

    Και πιο μετά, όταν η Γραμματεία Εμπορίου θα έχει πιο ολοκληρωμένες πληροφορίες, θα εκδώσει ετήσιες εκθέσεις.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/o-chrisos-i-kaliteri-amina-enantion-ton-hackers/37350



    ΣΧΟΛΙΑ