ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι εργαζόμενοι της Boeing ψήφισαν αργά την Τετάρτη την απόρριψη της προσφερόμενης από την εταιρεία σύμβασης εργασίας που θα έβαζε τέλος σε μια απεργία έξι εβδομάδων.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 64% κατά της συμφωνίας.
Η προτεινόμενη σύμβαση προσέφερε αύξηση μισθών κατά 35% σε βάθος τετραετίας.
«Μετά από 10 χρόνια θυσιών, έχουμε ακόμη έδαφος να καλύψουμε και ελπίζουμε να το κάνουμε αυτό με την άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων», ανέφερε η Διεθνής Ένωση Μηχανικών και Εργαζομένων Αεροδιαστημικής σε ανακοίνωσή της μετά την καταμέτρηση των ψήφων.
Χωρίς συμφωνία, τα εργοστάσια της Boeing (BA) που κατασκευάζουν τα αεροσκάφη 737, 767 και 777 θα παραμείνουν αδρανή.
Η ψηφοφορία ήρθε την ίδια ημέρα που η Boeing (BA) ανακοίνωσε ζημιές 6,2 δισ. δολαρίων στο γ’ τρίμηνο και προειδοποίησε ότι θα παραμείνει αρνητική στην ταμειακή της ρευστότητα το 2025, αφού θα χρειαστεί περισσότερα από 10 δισ. δολάρια τους πρώτους εννέα μήνες του 2024.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- METLEN ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν θα αντέξετε με αυτά που θα διαβάσετε και ποιο είναι τώρα το απόλυτο trade με οδηγό της Goldman
- Γιατί το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» κινδυνεύει να αποτύχει
- Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Μεγαλώνει το χάσμα – Τα τρία σημεία διαφωνίας που… ρίχνουν το έργο στα βράχια
- Sea-Intelligence: Αυξήθηκαν οι ρύποι από τις επιθέσεις των Χούθι και τον περίπλου της Αφρικής από τα πλοία κοντέινερ
