• Business

    Blue Origin: Ακυρώθηκε η νέα εκτόξευση του διαστημικού οχήματος του Τζεφ Μπέζος (upd)

    • NewsRoom
    O Τζεφ Μπέζος μπροστά από εναν πύραυλο του προτζεκτ Blue Origin

    Τζεφ Μπέζος


    Ακυρώθηκε λόγω προβλήματος στο έδαφος η εκτόξευση του New Shepard, της εταιρείας του Τζεφ Μπέζος Blue Origin, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 18 Δεκεμβρίου. Η εκτόξευση αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία μέσα στην εβδομάδα.

    Ο Τζεφ Μπέζος επιστρέφει στο project του διαστήματος, με την πρώτη εκτόξευση του μη επανδρωμένου New Shepard, στην πρώτη του πτήση μετά από αυτήν που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2022 και κατέληξε σε έκρηξη και καταστροφή του διαστημικού σκάφους λίγο μετά την απογείωση.

    Μία επιτυχημένη αποστολή θα μπορούσε να προσελκύσει πελάτες στην εταιρεία που σχεδιάζει να αναπτυχθεί στον τουρισμό του διαστήματος έναντι υψηλού αντιτίμου.

    Το project του Μπέζος όπως και άλλων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμού του διαστήματος στοχεύει σε πλούσιους πελάτες που αναζητούν την αδρεναλίνη, καθώς η αγορά των ριψοκίνδυνων δραστηριοτήτων αναπτύσσεται ταχύτατα.

    Το New Shepard της Blue Origin χρησιμοποιεί έναν επαναχρησιμοποιήσιμο εκτοξευτήρα για να εκτοξεύσει μια κάψουλα σε ύψος άνω των 62 μιλίων, όπου πετάει για λίγα λεπτά πριν επιστρέψει στη Γη με αλεξίπτωτα. Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει έξι ανθρώπινες διαστημικές πτήσεις με το όχημα, συμπεριλαμβανομένων ταξιδιών με τη συμμετοχή γνωστών ηθοποιών.

    Διαβάστε επίσης

    ΤΙΤΑΝ: Χρηματοδότηση €234 εκατ. από ΕΕ για το έργο δέσμευσης άνθρακα «IFESTOS»

    Γκάζι: Νέο βίντεο ντοκουμέντο – Οι 3 Κρητικοί αιμόφυρτοι στο έδαφος μετά τους πυροβολισμούς

    ΕΤΕ: Θετικό αναμένεται το 2024 για τις ελληνικές εξαγωγές – Τι θα «φρενάρει» μερικώς τη δυναμική



    ΣΧΟΛΙΑ