• Business

    Παπακωνσταντίνου (Ideal): Επέκταση στη Μέση Ανατολή – Πάνω από €100 εκατ. το ανεκτέλεστο

    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος IDEAL Holdings

    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος IDEAL Holdings


    Για άνοιγμα στη Μέση Ανατολή, νέες επενδύσεις αλλά και ανεκτέλεστο έργων πληροφορικής που ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ έκανε λόγο η διοίκηση της Ideal Holdings, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

    Συγκεκριμένα, όπως είπε ο CEO της Ideal κ. Πάνος Βασιλειάδης στο πλαίσιο της ΓΣ, ο όμιλος δρομολογεί ήδη το πρώτο του άνοιγμα στη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στο Μπαχρέιν, προχωρώντας σε ένα project αξίας 6,3 εκατ. ευρώ για τις υποδομές ψηφιακού κλειδιού και ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, η οποία και θα ανακοινωθεί επίσημα το επόμενο διάστημα και θα ξεκινήσει να υλοποιείται τον επόμενο μήνα. Μάλιστα προχωράει κανονικά τη διαδικασία επέκτασης στο Μπαχρέιν, φτιάχνοντας θυγατρική εκεί. Όπως είπε ο κ. Βασιλειάδης ο χώρος έχει ήδη βρεθεί, ενώ σε πρώτη φάση αναμένεται να στελεχωθεί από 20 άτομα προσωπικό.

    Επιπλέον ο κ. Βασιλειάδης μίλησε για τα έργα πληροφορικής του δημοσίου, τα οποία χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, τονίζοντας ότι το ενδιαφέρον της Ideal για τα έργα είναι μεγάλο, διεκδικώντας τα κυρίως με τις Byte και Adacom. Όπως είπε, το ανεκτέλεστο υπολογίζεται στα 100 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.

    Υπενθυμίζεται ότι στον τομέα της πληροφορικής, η Ideal Holdings δραστηριοποιείται με την Byte στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής και επικοινωνιών, με την Adacom στην κυβερνοασφάλεια και με την Ideal Electronics στη διανομή προϊόντων.

    Μιλώντας στο πλαίσιο της ΓΣ ο πρόεδρος κ. Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, τόνισε ότι το 2023 θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο έτος, ενώ έκανε λόγο για ενδεχόμενες εξαγορές και νέες επενδύσεις, λέγοντας ότι η Ideal κοιτάει οτιδήποτε μπορεί να έχει ενδιαφέρον.

    «Στόχος της Ideal είναι να αρχίσει να καθιερώνεται στην αγορά, να έχει διάρκεια και συνέχεια αλλά και να δημιουργεί αξία για τους μετόχους, το προσωπικό και τους πελάτες της» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Προβλέψεις και στόχοι

    Σύμφωνα με τα Proforma αποτελέσματα α’ τριμήνου, η Ideal ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων κατά 2% στα 43 εκατ. ευρώ, αύξηση EBITDA κατά 10% στα 7,9 εκατ. ευρώ αλλά και αύξηση του τζίρου στην πληροφορική κατά 17% στα 23 εκατ. ευρώ.

    Η άνοδος του κύκλου εργασιών στην πληροφορική, από  προήλθε από κυρίως από ανάθεση και εκτέλεση έργων ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής (Systems Integration) και από την αυξημένη ζήτηση για προϊόντα παροχής εμπιστοσύνης, υπηρεσίες και λύσεις κυβερνοασφάλειας.

    Στον βιομηχανικό τομέα, όπου ο όμιλος δραστηριοποιείται με τις εταιρείες Astir Vitogiannis και Coleus Packaging ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 20 εκατ. ευρώ και σημείωσε μείωση κατά 11% σε σύγκριση με το 2022, και αυτό γιατί το 96% των πωλήσεων γίνεται στο εξωτερικό, όπου καταγράφεται μειωμένη ζήτηση.

    Παράλληλα παραμένει ο στόχος για πωλήσεις άνω των 185 εκατ. ευρώ και EBITDA άνω των 29 εκατ. ευρώ το 2023 έναντι πωλήσεων 175 εκατ. ευρώ και EBITDA 27,4 εκατ. ευρώ το 2022.

    Διαβάστε επίσης:

    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου: Διαφωνώ με τον κ. Κοντόπουλο – Η εμπειρία Γεωργαντζή (Quest), Aναγνώστου (Epsilon Net) από το Χ.Α.

    Motor Oil: Στα 3,3 δισ. ευρώ ο τζίρος το πρώτο τρίμηνο – Στα 237,3 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

    ──────────────────

    Εκλογές 2023 – Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Εκλογές 2023 – Οδηγός: Πού και πώς ψηφίζουμε στις 25 Ιουνίου

    Εκλογές 2023: Ο χάρτης των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ