• Business

    Bloomberg: Η Credit Suisse επανεξετάζει τις δραστηριότητές της στην Κίνα

    • NewsRoom


    Η Credit Suisse φέρεται να επανεξετάζει τα μακροπρόθεσμα σχέδια για τις δραστηριότητές της στην ηπειρωτική Κίνα, αναφέρει το Bloomberg, ως μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής ανανέωσης, μετά τις βαριές ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέγραψε.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, o νέος διευθύνων σύμβουλος Ulrich Koerner και ο επικεφαλής του τομέα Ασίας-Ειρηνικού Edwin Low είναι μεταξύ των κορυφαίων τραπεζιτών που πρόκειται να συναντηθούν στη Σιγκαπούρη την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν τα σχετικά ζητήματα. Μεταξύ αυτών θα καταθέσουν και την  άποψής τους για την δραστηριότητα στην Κίνα, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

    Ανώτατα στελέχη της Credit Suisse έχουν εκφράσει αμφιβολίες για τα οφέλη από την ανάπτυξη των υφιστάμενων δραστηριοτήτων στην Κίνα στον τομέα των securities και της επέκτασης της διαχείρισης πλούτου, ανέφεραν πηγές στο Bloomberg, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

    Οποιαδήποτε συρρίκνωση των φιλοδοξιών της Credit Suisse στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα ήταν μια δραματική ανατροπή, δύο χρόνια αφότου κατάφερε να πάρει την έγκριση για τον έλεγχο της τοπικής της επιχείρησης, ως μέρος του πολυδιαφημισμένου ανοίγματος του Πεκίνου σε εξωτερικές χρηματοπιστωτικές εταιρείες. Ωστόσο, η φυγή ανώτατων στελεχών στο εγχείρημά της στον τομέα των securities, εν μέρει ένδειξη των ευρύτερων προβλημάτων της εταιρείας, έχει καθυστερήσει την έγκριση των ρυθμιστικών Αρχών.

    Ανώτατα στελέχη σχεδιάζουν να εξετάσουν εάν θα πρέπει να μειώσουν τις δραστηριότητές τους στην Κίνα, ακόμη και μετά την πρόσληψη νέου προσωπικού και μια σειρά από  μεγάλες επενδύσεις, ανέφεραν οι πηγές. Οι διευθυντές της Ασίας, πάντως, υποστήριξαν προς τα στελέχη στη Ζυρίχη ότι η Κίνα εξακολουθεί να είναι ένα μέρος για επενδύσεις.

    Οι συζητήσεις έρχονται στο πλαίσιο της δεύτερης αναθεώρησης στρατηγικής σε επίπεδο εταιρείας, που πρόκειται να παρουσιαστεί μαζί με τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου. Η τράπεζα σχεδιάζει επίσης περικοπές μετά από μια σειρά ζημιών.

    «Η περιοχή Ασία-Ειρηνικός είναι μια σημαντική αναπτυσσόμενη αγορά για την Credit Suisse και δεσμευόμαστε να επενδύσουμε στην περιοχή», δήλωσε εκπρόσωπος της Credit Suisse. «Αυτό περιλαμβάνει και την Κίνα, όπου παραμένουμε προσηλωμένοι στις μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες μας. Ως μέρος της στρατηγικής μας, συνεχίζουμε να επενδύουμε στο αποτύπωμά μας στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης εστίασής μας στην πλήρη κυριότητα της κοινοπραξίας κινητών αξιών μας, όπως έχουμε δηλώσει προηγουμένως. Θα ενημερώσουμε για την πρόοδο της συνολικής στρατηγικής μας ανασκόπησης όταν ανακοινώσουμε τα κέρδη μας για το τρίτο τρίμηνο, αλλά οποιαδήποτε αναφορά για πιθανά αποτελέσματα πριν από αυτό είναι καθαρά κερδοσκοπική».

    Η ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών της Κίνας είπε στην τράπεζα να διορθώσει τον υψηλό κύκλο εργασιών του προσωπικού προτού μπορέσει να αναπτύξει τις νέες της δραστηριότητες στη χώρα. Η Credit Suisse έχασε σχεδόν το ήμισυ των ανώτατων διοικητικών στελεχών στην Κίνα,  συμπεριλαμβανομένης της Chief Financial Officer Annie Qiu, του επικεφαλής Κανονιστικής Συμμόρφωσης Xu Yang και του Chief Information Officer Larry Tung.

    Διαβάστε επίσης:

    Η NASA επιστρέφει στη Σελήνη: Όλα έτοιμα για την εκτόξευση της αποστολής Artemis I τη Δευτέρα

    Martin Kazaks: Η ΕΚΤ θα πρέπει να είναι ανοιχτή σε μια αύξηση 50 ή 75 μ.β. τον Σεπτέμβριο



    ΣΧΟΛΙΑ