• Business

    Μπλε Κέδρος: Μεταξύ €2,18 – €2,45 η τιμή διάθεσης των μετοχών

    Πωλ Ευμορφίδης, συν-ιδρυτής της Coco-mat, Μπλε Κέδρος

    Πωλ Ευμορφίδης, συνιδρυτής της Coco-mat, Μπλε Κέδρος


    Το εύρος εντός του οποίου θα κινηθεί η τιμή διάθεσης των μετοχών ΑΕΕΑΠ ανακοίνωσε η Μπλε Κέδρος.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση με την από 25.02.2022 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (εφεξής η «Εταιρεία» ή η «Εκδότρια»), αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας και η εισαγωγή του συνόλου των μετοχών της στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (εφεξής το «Χ.Α.»). Συγκεκριμένα, η από 25.02.2022 Έκτακτη Γενική Συνέλευση αποφάσισε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

    α. την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας έως ποσού επτά εκατομμυρίων διακοσίων χιλιάδων ευρώ (€7.200.000) (η Αύξηση) με την έκδοση έως επτά εκατομμυρίων διακοσίων χιλιάδων (7.200.000) νέων κοινών μετά ψήφου ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας ενός ευρώ (€1,00) εκάστης (οι Νέες Μετοχές), καλυπτόμενης της αύξησης με δημόσια προσφορά στην Ελλάδα (η Δημόσια Προσφορά).

    β. την εισαγωγή του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας, υφιστάμενων και Νέων, (οι Μετοχές) στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χ.Α. (η Εισαγωγή). Περαιτέρω, προκειμένου να επιτευχθεί η επαρκής διασπορά που απαιτείται από τον Κανονισμό του Χ.Α, καταργήθηκε το δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων
    μετόχων στην Αύξηση, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Ν. 4548/2018.

    γ. Τυχόν διαφορά από την έκδοση των μετοχών υπέρ το άρτιο, δηλαδή μεταξύ της τιμής διάθεσης/εγγραφής και της ονομαστικής αξίας των Νέων Μετοχών, θα αχθεί σε πίστωση του λογαριασμού «αποθεματικό υπέρ το άρτιο».

    Οι Νέες Μετοχές θα έχουν δικαίωμα απόληψης μερίσματος από τα κέρδη της χρήσης 2022, εφόσον συντρέξουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για καταβολή μερίσματος από τη χρήση 2022.

    Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας στις 20.04.2022 ομόφωνα αποφάσισε ότι η Δημόσια Προσφορά Νέων Μετοχών θα απευθύνεται στο σύνολο του επενδυτικού κοινού στην Ελλάδα (ήτοι και σε Ειδικούς Επενδυτές και σε Ιδιώτες Επενδυτές, υπό την έννοια του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και του Ν. 4514/2018) και θα πραγματοποιηθεί μέσω της υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών (Η.ΒΙ.Π.) του Χ.Α. (η Υπηρεσία Η.ΒΙ.Π), ενώ η Αύξηση θα καλυφθεί ως εξής:

    – ποσοστό τουλάχιστον 30% των Μετοχών της Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι τουλάχιστον 2.160.000 Μετοχές σε περίπτωση πλήρους κάλυψης της Αύξησης) θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών των Ιδιωτών Επενδυτών και

    – το υπόλοιπο έως και 70% των Μετοχών (ήτοι έως και 5.040.000 μετοχές σε περίπτωση πλήρους κάλυψης της Αύξησης) θα κατανεμηθεί μεταξύ των Ειδικών και Ιδιωτών Επενδυτών με βάση τη συνολική ζήτηση που θα εκδηλωθεί σε κάθε κατηγορία επενδυτών (Ειδικών και Ιδιωτών
    Επενδυτών.

    Η τελική τιμή διάθεσης των Νέων Μετοχών (εφεξής «Τιμή Διάθεσης») θα καθοριστεί από τον Συντονιστή Κύριο Ανάδοχο, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129.

    Ταυτόχρονα με τον καθορισμό της Τιμής Διάθεσης, θα αποφασιστεί και η οριστική κατανομή των Νέων Μετοχών. Σε κάθε περίπτωση, η Τιμή Διάθεσης θα καθορισθεί εντός του παρακάτω αναφερόμενου δεσμευτικού εύρους τιμών.

    Σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129, ο Συντονιστής Κύριος Ανάδοχος και η Εκδότρια όρισαν ως ανώτατη τιμή το ποσό των €2,45 για έκαστη των Νέων Μετοχών.

    Κατά την περίοδο που προηγήθηκε της διαδικασίας του Η.ΒΙ.Π., ο Συντονιστής Κύριος Ανάδοχος έλαβε ενδεικτικές προσφορές από επαρκή αριθμό Ειδικών Επενδυτών, ώστε να προσδιορίσει, σύμφωνα με επαγγελματικά κριτήρια, το εύρος της τιμής που ανταποκρίνεται καλύτερα στις συνθήκες ζήτησης της
    αγοράς.

    Η Τιμή Διάθεσης θα καθορισθεί με βάση τις προσφορές που θα υποβάλλουν οι Ειδικοί Επενδυτές μέσω της Υπηρεσίας Η.ΒΙ.Π. Η εν λόγω διαδικασία υποβολής προσφορών θα ακολουθηθεί για το μέρος της Δημόσιας Προσφοράς που αφορά τους Ειδικούς Επενδυτές και θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με τις
    εγγραφές των Ιδιωτών Επενδυτών.

    Η Τιμή Διάθεσης θα είναι κοινή για όλους τους επενδυτές, Ειδικούς και Ιδιώτες, που θα συμμετάσχουν στη διάθεση Νέων Μετοχών με Δημόσια Προσφορά.
    Οι Ειδικοί Επενδυτές θα υποβάλλουν τις προσφορές τους, για τις Νέες Μετοχές, εντός του ακόλουθου δεσμευτικού εύρους τιμών:


    Το συνολικό ύψος της Δημόσιας Προσφοράς θα ανέλθει κατά μέγιστο σε €17.640.000 με βάση την ανώτατη τιμή του ως ανωτέρω εύρους. Σε κάθε περίπτωση, η Τιμή Διάθεσης θα καθοριστεί εντός του προαναφερθέντος δεσμευτικού εύρους τιμών και θα γνωστοποιηθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα δημοσιευθεί, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 21 του Κανονισμού (EE) 2017/1129, όπως ισχύει, την 08.06.2022.

    Διαβάστε επίσης

    Μπλε Κέδρος: Στους μετόχους το 65% των κερδών μετά την ΙΡΟ



    ΣΧΟΛΙΑ