• LIFE&STYLE

    Οι Bill Gates και Elon Musk μοιράζονται μια κοινή καθημερινή τους συνήθεια

    gates & musk


    Ο Bill Gates και ο Elon Musk είναι δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο της τεχνολογίας.

    Ο Gates υπήρξε πατέρας της Microsoft από το 1975 συμβάλλοντας στο να πυροδοτηθεί η επανάσταση των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Τώρα, μετά την απόσυρσή του από τον θρόνο της εταιρείας, επικεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στο φιλανθρωπικό του έργο. Ο Musk ίδρυσε το περίφημο PayPal και επί του παρόντος χωρίζει την εβδομάδα την καθημερινότητά του ανάμεσα στα ταξίδια για χάρη των δύο εταιρειών του, της Tesla και της SpaceX.

    Και οι δύο άνδρες μοιράζονται μια συνήθεια που έχουν στην καθημερινότητά τους και η οποία τους βοηθά να αντεπεξέρχονται στο βαρύ, πιεσμένο και γεμάτο πρόγραμμά τους. Το μυστικό κρύβεται στο ότι σχεδιάζουν την κάθε στιγμή των ημερών τους.

    Οι Gates και Musk λέγεται ότι τηρούν την τακτική που βασίζεται στο να χωρίζουν το πρόγραμμά τους σε διαστήματα πέντε λεπτών. Ο λόγος για αυτόν τον περίπλοκο σχεδιασμό είναι ο εξής: το σπάσιμο της ημέρας σας σε μικρά τμήματα μπορεί να ενισχύσει την παραγωγικότητά σας, σύμφωνα με τη Stephanie Vozza της Fast Company.

    Επιπλέον, αυτός ο εντατικός προγραμματισμός του κρατά υπεύθυνους. Η υιοθέτηση ενός κατανεμημένου χρονοδιαγράμματος μπορεί να είναι χρήσιμη ακόμη και για εμάς που δεν έχουμε κολοσσούς, γιγαντιαίες φιλανθρωπικές οργανώσεις ή καινοτόμες εταιρείες τεχνολογίας. Δεν χρειάζεται να κόψετε την μέρα σας σε “φέτες πέντε λεπτών”, καθώς υπάρχουν πολλά είδη προγραμματισμού και οργάνωσης που μπορείτε να ακολουθήσετε.

    Απλώς πρέπει να βρείτε το κατάλληλο για εσάς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Bill Gates: Αυτή είναι η καθημερινότητα του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Πώς έβγαζε χρήματα ο Elon Musk πριν γίνει δισεκατομμυριούχος;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μια ματιά στην καθημερινή ρουτίνα του CEO της Google, Sundar Pichai

     



    ΣΧΟΛΙΑ