• Business

    Μπακογιάννης: Θα συνεχίσουν να μπαίνουν λουκέτα για τα τραπεζοκαθίσματα

    Κώστας Μπακογιάννης, Δήμαρχος Αθηναίων

    Κώστας Μπακογιάννης, Δήμαρχος Αθηναίων


    Τη μείωση των δημοτικών τελών κατά επιπλέον 5% προανήγγειλε από το βήμα του Φόρουμ των Δελφών ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

    Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ζήτημα των βραχυχρόνιων μισθώσεων και των ενοικίων, τονίζοντας πως ο δήμος έχει ζητήσει να μην ανεβούν οι αντικειμενικές αξίες, «αλλά χρειαζόμαστε ενα ρυθμιστικό πλαίσιο για το Airbnb: Είναι ευλογία γιατί έφερε εισόδημα την εποχή που το είχαμε ανάγκη και μας βοήθησε να ανακαινίσουμε γηρασμένα κτίρια, αλλά και κατάρα γιατί διέλυσε τον κοινωνικό ιστό και ανέβασε τα ενοίκια. Η δική μας πρόταση είναι όχι οριζόντιες λύσεις, αλλά φρένο σε ζώνες και γειτονιές που το έχουν ανάγκη. Όπως σε όλες τις πόλεις της Δύσης, δεν υπάρχει πόλη στην οποία να υπάρχει αυτό το καθεστώς αναρχίας».

    «Από το 2000 έως το 2020, δύο στους πέντε Αθηναίους εγκατέλειψαν την πόλη, η μεσαία τάξη έφυγε από το κέντρο. Τώρα είμαστε στο σημείο όπου η Αθήνα ξυπνάει από τη χειμερία νάρκη της. Η Πανεπιστημίου προχωρά, θα έχει ολοκληρωθεί το καλοκαίρι, ενώ ταυτόχρονα πολλά κτίρια ανοίγουν πάλι τα φώτα τους, το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Μινιόν. Μόλις χθες, ανακοινώσαμε ότι το κτίριο του Εθνικού Τυπογραφείου έρχεται στο δήμο, που σημαίνει ότι θα μπορέσουμε να το ανοίξουμε πάλι. Το δεύτερο κύμα των αναπλάσεων στο εμπορικό τρίγωνο ξεκινά, είναι πολλά αυτά που γίνονται μαζί. Έχουμε χάσει πολύτιμο χρόνο και δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο», είπε, μιλώντας για τα εν εξελίξει έργα στο κέντρο της Αθήνας.

    Όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, «δίνουμε μεγάλη μάχη για τα τραπεζοκαθίσματα, πέρασε η νομοθετική ρύθμιση που μας επιτρέπει να σφραγίζουμε καταστήματα όταν παραβαίνουν συστηματικά αυτούς τους κανόνες, σφραγίσαμε 10 την προηγούμενη εβδομάδα, επιπλέον έξι ή εφτά και θα συνεχίσουμε»

    Ο Κ. Μπακογιάννης ανέφερε επίσης ότι έχει ξεκινήσει η μελέτη για τη σήμανση στο κέντρο της πόλης, έχει γίνει μία πιλοτική σήμανση για τους Φιλέλληνες, ώστε οι δρόμοι να μπορούν να συνδεθούν με ιστορικά τοπόσημα της Αθήνας.

    Μιλώντας για το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, διευκρίνισε ότι «το επόμενο βήμα είναι ότι πρέπει να δούμε τη χωροταξική ένταξη του μουσείου στην ευρύτερη περιοχή, έχουμε ακόμα δουλειά να κάνουμε. Υπάρχει και το μουσείο της Ακαδημίας Πλάτωνα. Η Αθήνα θα αποκτήσει το δικό της αρχαιολογικό μουσείο».

    Ερωτηθείς για τις προτεραιότητες που θα θέσει εφόσον επανεκλεγεί, μίλησε για τα έργα στις γειτονιές, «τις ψηφίδες της καθημερινότητας που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή».

    Διαβάστε επίσης:

    Γεωργάκης (Alpha Bank): Να εκμεταλλευτούν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις το ισχυρό brand name της Ελλάδας



    ΣΧΟΛΙΑ