• Business

    Attica Stores: Ποιο είναι το βασικό σενάριο για το 35,7% της Folli Follie

    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Σε στάση αναμονής βρίσκονται οι βασικοί μέτοχοι των attica stores, περιμένοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από την τύχη της Folli Follie. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγετική ομάδα της εταιρείας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση και αναμένει τις πρωτοβουλίες για την εκποίηση του 35,7% που κατέχει η οικογένεια Κουτσολιούτσου στα attica stores και έχει μπει ως ενέχυρο στις τράπεζες για δάνεια ύψους 45,3 εκατ. προς τον όμιλο FF.

    Οι ίδιες πληροφορίες ξεκαθαρίζουν πως εξακολουθούν να ενδιαφέρονται έντονα για το επίμαχο ποσοστό και τονίζουν πως θα δώσουν το παρόν στο πλαίσιο του ηλεκτρονικού διαγωνισμού, όποτε και αν αυτός πραγματοποιηθεί (πληροφορίες που έρχονται από διάφορες πλευρές τοποθετούν χρονικά τον διαγωνισμό περί τα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου).

    Όσον αφορά στο ενδεχόμενο σύναψης συμφωνίας με κάποιον επενδυτή, προκειμένου την από κοινού κάθοδο στο διαγωνισμό, καλά πληροφορημένες πηγές υπογραμμίζουν στο mononews.gr πως το πιθανότερο σενάριο –με βάση τα σημερινά δεδομένα-είναι να προχωρήσουν μόνοι τους, είτε αξιοποιώντας την υπερβάλλουσα ρευστότητα που διαθέτει ο όμιλος είτε βάζοντας νέα χρήματα από την τσέπη τους.

    Σε κάθε περίπτωση, το ενδεχόμενο συνεργασίας με κάποιον από τους επενδυτές που έχουν εκδηλώσει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον παραμένει στο τραπέζι και δεν αποκλείεται να λάβει «σάρκα και οστά», μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, υπό την προϋπόθεση ότι θα αναδειχθούν νικητές.

    Να σημειωθεί πως η ομάδα των βασικών μετόχων των Αττικών Πολυκαταστημάτων (attica stores) αποτελείται από τους Κ. Λαμπρόπουλο, Κ. Τσουβελεκάκη και Αλ. Σγουμπόπουλο, οι οποίοι ελέγχουν το 55,6% της εταιρείας.

    Το «οικονομικό θαύμα» των Attica

    Τα Attica Πολυκαταστήματα πέτυχαν ένα «μικρό θαύμα» στη διάρκεια της κρίσης που έπληξε την χώρα. Κατάφεραν να αναπτυχθούν με αλματώδεις ρυθμούς και να διπλασιάσουν το μέγεθός τους σε λιγότερα από δέκα χρόνια, τη στιγμή που η κατανάλωση στο εσωτερικό κυριολεκτικά κατέρρεε. Ειδικότερα, οι πωλήσεις από 102,4 εκατ. ευρώ το 2009, έφθασαν στα 176,2 εκατ. Ευρώ πέρυσι ενώ φέτος προβλέπεται να προσεγγίσουν τα 190 εκατ. Ευρώ.

    Εντυπωσιακές ήταν οι επιδόσεις και στο «μέτωπο» της κερδοφορίας. Όταν ο υπόλοιπος κλάδος βυθίζονταν στις ζημιές, η εταιρεία δεν σταμάτησε στιγμή να παράγει κέρδη και να μοιράζει μέρισμα. Συγκεκριμένα, το διάστημα 2009 με 2017 παρήγαγε κέρδη 46 εκατ. Ευρώ, μοιράζοντας ταυτόχρονα 9,43 εκατ. Ευρώ σε μέρισμα μόνο την τελευταία πενταετία. Ιδιαίτερα ισχυρό όμως εμφανίζεται και το «ταμείο» της. Με βάση τις δημοσιευμένες λογιστικές καταστάσεις, η εταιρεία στο τέλος του 2017 διέθετε ρευστότητα 27,5 εκατ. Ευρώ, ενώ ο δανεισμός ήταν μόλις 5,9 εκατ. ευρώ (στη διάρκεια της φετινής χρονιάς έχει μειωθεί δραστικά).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Folli Follie: Τι υποστηρίζει η εταιρεία για τη νέα αίτηση προστασίας που κατέθεσε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκαλυπτικό για Folli Follie: Πρέπει να πληρώσει φόρο 20 εκατ. στο Χονγκ Κονγκ και έχει μόνο 4,6 εκατ. – Δεν πουλάει ούτε το διαμέρισμα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Folli Follie: 3-4 μήνες ζητάει η διοίκηση – Τη Δευτέρα η απόφαση



    ΣΧΟΛΙΑ