• Business

    Folli Follie: 3-4 μήνες ζητάει η διοίκηση – Τη Δευτέρα η απόφαση

    Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Τον κίνδυνο να μπει λουκέτο στη Folli Follie και να μείνουν άνεργοι εκατοντάδες εργαζόμενοι επικαλείται η διοίκηση της εταιρείας, ζητώντας ξανά από τη Δικαιοσύνη να “απλώσει ομπρέλα” προστασίας έναντι των πιστωτών της. Η νέα προσφυγή της Folli Follie και το αίτημα της να εκδοθεί προσωρινή διαταγή συζητήθηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.

    Η εταιρεία αυτή τη φορά αποδέχεται την εξαίρεση των τραπεζών από τη δικαστική προστασία, ενώ στο δικαστήριο προσκομίστηκε και η έγγραφη παραίτηση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου.

    Με την κύρια προσφυγή της η Folli Follie ζητά να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας του άρθρου 106Α του Πτωχευτικού Κώδικα.

    “Εάν στην εταιρία δεν δοθεί προστασία, σε τρεις με τέσσερις μήνες θα οδηγηθεί σε πτώχευση. Υπάρχει συμφωνία του 54% των αιτούντων πιστωτών. Η εταιρία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο για να εξυγιανθεί. Χρειάζεται μια ανάσα ζωής για τρεις με τέσσερις μήνες”, υποστήριξαν οι δικηγόροι της εταιρίας, επισημαίνοντας πως καθε δυσχερής μεταβολή στα οικονομικά της εταιρίας μπορεί να αποβεί καταστροφική.

    Από την άλλη πλευρά, οι πιστώτριες τράπεζες δια των δικηγόρων τους, κατέθεσαν ένσταση απαράδεκτου περι δεδικασμένου.

    Στο δικαστήριο έκαναν πρόσθετες παρεμβάσεις υπέρ του αιτήματος προστασίας της εταιρείας οι εργαζόμενοι της και οι ομολογιούχοι.

    Κατά τάχθηκαν με κύριες παρεμβάσεις, εκτός από τις τράπεζες, το ελληνικό Δημόσιο και ο ΕΦΚΑ.

    Η απόφαση αναμένεται τη Δευτέρα.

    Στο Πρωτοδικείο, επίσης, συζητήθηκε και το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής 56 επενδυτών της εταιρίας, μελών της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, με την οποία ζητούν να εξασφαλίσουν δυνατότητα κατάσχεσης περιουσίας της εισηγμένης ύψους περίπου 2, 5 εκατομυρίων ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Πανί με πανί» έχει μείνει η Folli Follie, που μέσα σε 10 μήνες έκαψε…149,9 εκατ. από το ταμειακό της «λίπος»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: To watergate της Folli Follie: Μια οικογένεια που έλεγε συνέχεια ψέματα – Και αυτό, δυστυχώς, είναι θλιβερό

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Σκάνδαλο Folli Follie: Τέλος ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Τον έδιωξαν οι ομολογιούχοι και η AXIA Ventures



    ΣΧΟΛΙΑ