• Business

    Attica Stores: «Ψήνεται γάμος» με τον βρετανικό κολοσσό Sports Direct


    Σε «ανοιχτή γραμμή» επικοινωνίας με τον βρετανικό κολοσσό Sports Direct βρίσκεται η διοίκηση των attica stores. Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο των συζητήσεων είναι η είσοδος της αγγλικής εταιρείας στο μετοχικό κεφάλαιο των attica stores, μέσα από την εξαγορά του 25,2% της εταιρείας που απέκτησαν χθες οι τράπεζες στο πλαίσιο του πλειστηριασμού, και το οποίο αναμένεται να επαναπωλήσουν στη συνέχεια.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η συνεργασία αφορά το συγκεκριμένο ποσοστό, και όχι την παραχώρηση κάποιου επιπλέον ποσοστού, και τονίζουν πως εξελίξεις θα υπάρξουν, μετά τη συζήτηση της αίτησης ανακοπής που κατέθεσε η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών στον πλειστηριασμό του 35,7% των attica stores, η οποία ορίστηκε στις 29 Ιανουαρίου 2018.

    Να σημειωθεί πως η Sports Direct, η οποία ανήκει στον βρετανό πολυεκατομμυριούχο Mike Ashley και ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας Newcastle δήλωσε παρών στον πλειστηριασμό για την πώληση του 35,7% των attica store αλλά αποθαρρύνθηκε από την αίτηση ανακοπής που εκκρεμεί. Η Sports Direct εμφανίζεται επίσης να ενδιαφέρεται να εμπλακεί στην προσπάθεια διάσωσης της Folli Follie, η οποία κινείται στην κόψη του ξυραφιού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Folli Follie και η πλευρά των ομολογιούχων δεν κατάφεραν ούτε χθες να καταλήξουν σε συμφωνία, με τις διαφωνίες στα βασικά σημεία να παραμένουν έντονες. «Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε», σημειώνουν χαρακτηριστικά πηγές με γνώση της υπόθεσης. Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να συνεχισθούν και σήμερα, χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται από πουθενά προοπτική επίτευξης συμφωνίας.

    Υπενθυμίζεται ότι στο χθεσινό πλειστηριασμό του 35,7% των attica stores, το 10,5% κατέληξε στα Attica Stores, έναντι 2,1 εκατ. ευρώ, όσο ήταν η τιμή πρώτης προσφοράς και το 25,2% περιήλθε στην κατοχή των τραπεζών έναντι 29,5 εκατ. ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί και αυτό στην τιμή πρώτης προσφοράς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στα Αττικά Πολυκαταστήματα το 10,5% του ποσοστού της Folli Follie στα Attica Stores

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Fortress, η ακτοπλοϊκή Attica, η MIG και όλη η αλήθεια για το ομολογιακό που οδηγεί σε νέα «ρότα»

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Υπόθεση Folli Follie: «Προχωράμε κανονικά για το 35,7% των Attica Stores», λένε οι τράπεζες

     



    ΣΧΟΛΙΑ