• Business

    Asos: Άλμα για τη μετοχή μετά τις αναφορές για υψηλή κερδοφορία το 2024

    • NewsRoom
    Χοσέ Αντόνιο Ράμος Καλαμόντε, CEO Αsos

    Χοσέ Αντόνιο Ράμος Καλαμόντε, CEO Αsos


    Θετική είναι η πρόβλεψη της Asos για το 2024, καθώς φαίνεται ότι λειτουργεί ένα φιλόδοξο σχέδιο ανάκαμψης, το οποίο θα οδηγήσει στην αύξηση της κερδοφορίας της επιχείρησης, μετά από μια μακρά περίοδο ύφεσης.

    Η βρετανική πλατφόρμα λιανικής πώλησης ενδυμάτων, ανέφερε ότι οι προσπάθειες για μείωση δαπανών και αποθέματος, βοήθησαν στην βελτίωση της εικόνας της επιχείρησης.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος Χοσέ Αντόνιο Ράμος Καλαμόντε προσπαθεί από πέρσι να επαναφέρει την Asos σε συνεχή κερδοφορία, καθώς μέσα σε τρία χρόνια η αξία της συρρικνώθηκε κατά 90%.

    Ο δισεκατομμυριούχος Mike Ashley, βασικός μέτοχος της Frasers Group, αύξησε επίσης το μερίδιό του στην εταιρεία.

    Το σχέδιο ανάκαμψης περιλαμβάνει μείωση του αποθέματος και υπερβολικές εκπτώσεις, περικοπή δαπανών και επιβράδυνση της αυτοματοποίησης σε ορισμένες αποθήκες.

    Η εταιρεία σημειώνει πρόοδο στην εκκαθάριση παλαιών αποθεμάτων μέσω μεγάλων εκπτώσεων, ωστόσο αυτό ασκεί πίεση στα έσοδα, τα οποία μειώθηκαν κατά 18% σε 1,5 δισεκατομμύρια £ (1,9 δισεκατομμύρια δολάρια) στις 26 εβδομάδες έως τις 3 Μαρτίου.

    Η μείωση του όγκου των αποθεμάτων κατά 30% το α’ εξάμηνο, ήταν το «φάρμακο που έπρεπε να μας χορηγηθεί», παρόλο που σήμαινε λιγότερα νέα ρούχα, δήλωσε ο Καλαμόντε.

    Σημειώνεται ότι η μετοχή εκτοξεύτηκε σχεδόν 10% στις αρχές της διαπραγμάτευσης στο Λονδίνο την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές είδαν κάποια σημάδια βελτίωσης της εταιρείας.

    Αλλαγή CFO

    Η Asos ανακοίνωσε επίσης ότι τη θέση του CFO, θα αναλάβει ο Dave Murray, πρώην οικονομικός διευθυντής της Matches Fashion, αντικαθιστώντας τον προσωρινό διευθυντή οικονομικών Sean Glithero.

    Ο Murray, αποχώρησε από το Matches Fashion, μετά την κατάρρευση της εταιρείας νωρίτερα φέτος.

    Η Maches τέθηκε σε διαχείριση τον Μάρτιο, λίγους μήνες αφότου εξαγοράστηκε από τον όμιλο Fraser, ο οποίος ανήκει στον επιχειρηματία λιανικής Mike Ashley, έναντι 52 εκατομμυρίων λιρών, ανέφερε τότε το The Business of Fashion.

    Διαβάστε επίσης: 

    Asos: Eπιστροφή στα κέρδη – Άλμα της μετοχής έως 16%

    Η Celestyal παρουσιάζει τις νέες θεραπείες spa στο πλαίσιο της εμπειρίας «Sozo Experience»



    ΣΧΟΛΙΑ