• Business

    Θα περάσει στην αντεπίθεση ο Τιτάν;

    Τάκης Κανελλόπουλος Τιτάν

    Τάκης Κανελλόπουλος. Δ/ντης Επενδυτικών Σχέσεων Τιτάν. Η φωτό είναι από αγώνα Volley στην σχoλή Μωραΐτη.


    Αυξημένες διακυμάνσεις έχει σημειώσει από τις αρχές του έτους η μετοχή του Τιτάνα, παραμένοντας κοντά στα χαμηλά έτους, πέριξ των 15 ευρώ, την ώρα που οι αναλυτές ανεβάζουν τον πήχη για τον τίτλο αρκετά υψηλότερα και η διοίκηση της τσιμεντοβιομηχανίας εμφανίζεται αισιόδοξη για την πορεία της το 2016.

    Άλλωστε, η επιτυχημένη στρατηγική της γεωγραφικής διασποράς των δραστηριοτήτων του που εφαρμόζει εδώ χρόνια ο όμιλος, τον έχει βοηθήσει όχι μόνο να επιβιώσει στο ασφυκτικό επιχειρηματικό περιβάλλον που επικρατεί στην Ελλάδα αλλά και να συνεχίσει να αναπτύσσεται στις αγορές του εξωτερικού.

    Όσον αφορά τη μετοχή του, σύμφωνα με όσα είχε πει στο παρελθόν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών ο διευθυντής Επενδυτικών Σχέσεων της Τιτάν κ. Τάκης Κανελλόπουλος -φανατικός παίκτης του volley ball που γνωρίζει καλά την αντεπίθεση- , το γεγονός ότι η εταιρία είναι εισηγμένη στην Ελλάδα επηρεάζει την αποτίμηση της, η οποία θα ήταν μεγαλύτερη αν διαπραγματεύονταν σε κάποια άλλη αγορά. Με την άποψη του συμφωνούν όπως φαίνεται και οι αναλυτές που “βλέπουν” τη δίκαιη τιμή για τον τίτλο 4 και πλέον ευρώ υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.

    Τάκης Κανελλόπουλος, Διευθυντής Επενδυτικών Σχέσεων της Τιτάν
    Τάκης Κανελλόπουλος, Διευθυντής Επενδυτικών Σχέσεων της Τιτάν

    Από τις αρχές του έτους, που η μετοχή της Τιτάν διαμορφώνονταν στα 18 ευρώ, έχει σημειώσει έντονες ημερήσιες διακυμάνσεις και κλεισίματα, υποχωρώντας ενδοσυνεδριακά μέχρι τα 14,86 ευρώ, στη συνεδρίαση της 12ης Φεβρουαρίου, ενώ κατά τις τελευταίες ημέρες φαίνεται ότι τα 15 ευρώ αποτελούν ισχυρή στήριξη για τον τίτλο.

    Αισιόδοξοι οι αναλυτές

    Την ίδια ώρα, η χρηματιστηριακή εταιρία Euroxx δίνει για τον τίτλο τιμή-στόχο τα 19,5 ευρώ από 22 ευρώ πριν και σύσταση neutral. Μπορεί να περιέκοψε την τιμή-στόχο, ωστόσο, αυτή παραμένει σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα από τα τρέχοντα. Μάλιστα, οι αναλυτές της χρηματιστηριακής προβλέπουν αύξηση του τζίρου της Τιτάν κατά 20% σε ετήσια βάση για το τέταρτο τετράμηνο του 2015, στα 351 εκατ. ευρώ, λόγω των ισχυρών επιδόσεων της στις ΗΠΑ και την Αίγυπτο.

    Σε ανάλυση της η Deutsche Bank διατήρησε την τιμή-στόχο για τον Τιτάνα στα 19,40 ευρώ και τη σύσταση hold για τον τίτλο, προβλέποντας ότι τα καθαρά κέρδη της εταιρίας για το 2015 θα ανέλθουν στα 30 εκατ. ευρώ και τα έσοδα θα διαμορφωθούν στα 1,362 δισ. ευρώ.

    Στο μεταξύ, πρόσφατα ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής του Τιτάνα και ο οίκος Berenberg, με πρώτη τιμή-στόχο τα 21 ευρώ και σύσταση buy. Για τους αναλυτές του διεθνούς οίκου, η συντηρητική προσέγγιση του ομίλου στον τομέα των επενδύσεων και η γεωγραφική του επέκταση αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά τις αποδόσεις του μεσομακροπρόθεσμα, ενώ οι ΗΠΑ θα αποτελέσουν το θετικό καταλύτη για την κερδοφορία του ομίλου.

    Την ίδια ώρα, η διοίκηση της εταιρίας, όπως είχε γράψει και σε προηγούμενο άρθρο του το mononews.gr, αναζητά πιθανές αγοράστικές ευκαιρίες ανά τον κόσμο, χωρίς, ωστόσο, να βιάζεται να προχωρήσει σε κάποια κίνηση. Σύμφωνα με τον κ. Τάκη Κανελλόπουλο, μία τέτοια ενέργεια είναι λόγικό να συμβεί εντός τριετίας. Άλλωστε, ο δραστικός περιορισμός των δανειακών υποχρεώσεων της Τιτάν κατά την περίοδο 2010 έως και 2014 σε συνδυασμό με την αύξηση των κερδών της, της δίνουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για να πετύχει αποδοτικές συμφωνίες σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο τόσο για την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.



    ΣΧΟΛΙΑ