• Business

    Ο Μίλτος Καμπουρίδης έχει πρόβλημα;

    Μίλτος Καμπουρίδης

    Μίλτος Καμπουρίδης-Μαρίνα Βερνίκου


    To ποσό των 30 εκ ευρώ αναζητεί αγωνιωδώς ο επικεφαλής της Dolphin Capital Investors Μίλτος Καμπουρίδης προκειμένου να ξεκινήσει την υλοποίηση του mega project στην περιοχή Βρόσκοπος στην Κέα (Τζιά). Βασική προϋπόθεση για την λήψη του δανείου είναι ότι πρέπει να προηγηθεί η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών .

    Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη αναλυτών, η Dolphin βρίσκεται σε συζητήσεις με εγχώρια τράπεζα για την άντληση χρηματοδότησης για το έργο προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ.

    “Η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις για τη σύναψη μακροπρόθεσμης δανειακής διευκόλυνσης για την κατασκευή (σημ.: του συγκροτήματος) και άλλων συνδεδεμένων διευκολύνσεων, οι οποίες θα ολοκληρωθούν αφότου οι ελληνικές τράπεζες ανακεφαλαιοποιηθούν.

    Χρειάζονται 50 έκ ευρώ

    Βέβαια τα 30 εκ ευρώ δεν φαίνεται να είναι αρκετά καθώς ο ίδιος στην συνέχεια χρειάζονται επιπλέον 20 εκατ. ευρώ που απαιτούνται, επιπροσθέτως, για την πλήρη ανάπτυξη του έργου. Το ποσό αυτό θα αναζητηθεί από ξένα funds που ειδικεύονται σε αυτού του είδους τις δουλειές. Η σχεδιαζόμενη ξενοδοχειακή μονάδα είναι δυναμικότητας 230 κλινών, εκτείνεται σε 645,5 στρέμματα και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πεντάστερο ξενοδοχείο (94 κλινών) που διαθέτει 20 συγκροτήματα με δωμάτια-σουίτες και επιπλωμένες τουριστικές κατοικίες (136 κλινών).

    Προφανώς πρόκειται για χρονοβόρες διαδικασίες οι οποίες δεν αποκλείεται να οδηγήσουν στην ακύρωση του έργου.



    ΣΧΟΛΙΑ