• Business

    Συμεών Παληός: Ναυλώνει πλοίο (με μειωμένα κέρδη) με 5.350 δολ./ημέρα

    Ο εφοπλιστής Σίμος Παληός, της Diana Shipping.


    Με μειωμένα ναύλα θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τη εταιρία Transgrain Shipping η Diana Shipping, του εφοπλιστή Σ. Παληού, ο οποίος εμφανίζεται ιδιαίτερα δραστήριος στις ναυλώσεις το τελευταίο διάστημα. Ο Έλληνας πλοιοκτήτης ανακοίνωσε ότι το πλοίο του Clio (κατασκευής 2005) και χωρητικότητας 73.691 dwt, ναυλώθηκε έναντι του ποσού των 5.350 δολαρίων ημερησίως, μείον 5% που είναι η προμήθεια υπέρ τρίτων. Το νέο συμβόλαιο θα έχει διάρκεια 11 έως 14 μήνες και θα ισχύσει από τις 5 Μαίου 2016.

    Τα ημερήσια ναύλα είναι μειωμένα σε σχέση με τα 6.500 δολάρια που είχε συμφωνήσει η Transgrain με τη Diana Shipping, όταν ναύλωσε για πρώτη φορά το πλοίο τον περασμένο Ιούλιο. Από την πλευρά της η ελληνική εταιρία αναμένει από τη νέα συμφωνία έσοδα ύψους 1,77 εκατ. δολαρίων. Πρόκεται για το τέταρτο πλοίο που ναυλώνει ο Συμεών Παληός αυτό το μήνα με χαμηλότερη τιμή.

    Σημειώνεται ότι ο έμπειρος πλοιοκτήτης πρωταγωνιστεί και στις ναυλώσεις πλοίων τύπου capesize, όπως έχει αναφέρει σε πρόσφατο δημοσίευμα το mononews.gr.

    Σύμφωνα με το Baltic Exchange, ο δείκτης των panamax έχει χάσει 9 μονάδες από την Παρασκευή και σήμερα βρέθηκε στις 727 μονάδες, ενώ ο δείκτης BDI σημείωσε περαιτέρω άνοδο φτάνοντας στις 690 μονάδες.

    Διαβάστε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/chlomo-to-eurogroup-tis-m-pemptis-pame-pali-gia-iroiki-diapragmatefsi/40825

     

    Δείτε ακόμα: 

    http://www.mononews.gr/article-pagkosmiopiisi-to-oniro-pou-tini-na-gini-efialtis/40804



    ΣΧΟΛΙΑ