• Business

    Άρωμα γυναίκας: Παρελθόν από την NN Hellas η Σοφία Ρατσιάτου

    Σοφία Ρατσιάτου


    Παρελθόν αποτελεί από την NN Hellas η επί 13 χρόνια γενική διευθύντρια πωλήσεων (Chief Sales Officer) Σοφία Ρατσιάτου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, σε μία εξέλιξη που ενδεχομένως όπως λένε πηγές εκτός εταιρίας να συνδέεται με την «υπόγεια» κόντρα της κ. Ρατσιάτου με την «ισχυρή κυρία» της NN Hellas, Μαριάννα Πολιτοπούλου. Επιβεβαίωνες πληροφορίες του mononews.gr, πάντως, αναφέρουν ότι πρόκειται για απόφαση που ελήφθη από τα κεντρικά της εταιρείας στο Άμστερνταμ και ότι η κ. Πολιτοπούλου δεν είχε καμιά σχέση με αυτό.

    Σοφία Ρατσιάτου, Γενική Διευθύντρια Πωλήσεων, NN Hellas
    Σοφία Ρατσιάτου, τέως Γενική Διευθύντρια Πωλήσεων, NN Hellas

    Όπως γράφαμε στο mononews.gr πριν από λίγους μήνες, η τοποθέτηση της Μαριάννας Πολιτοπούλου, πρώην γενικής διευθύντριας της Εθνικής Τράπεζας χωρίς εμπειρία στις ασφάλειες, στη θέση της διευθύνουσας συμβούλου της NN Hellas από τη μητρική Nationale Nederlanden, αντί της πολύπειρης Σοφίας Ρατσιάτου, που ξεκίνησε από απλή ασφαλίστρια της ING και ανελίχθηκε ταχύτατα στην ιεραρχία της εταιρείας, είχε προκαλέσει πολλές συζητήσεις στο εσωτερικό της NN Hellas, από στελέχη που αναρωτιόντουσαν γιατί η μητρική εταιρεία προχώρησε σε μία τέτοια επιλογή.

    Όμως είναι γεγονός ότι η κ. Πολιτοπουλου έχει τεράστια εμπειρία στο management κάτι που φάνηκε αμέσως. Όπως έγραψε το mononews.gr προ ολίγων ημερων η επικεφαλής της εταιρίας σχεδιάζει ήδη την είσοδο της  ΝΝ Hellas στη νέα εποχή, με σταθεροποίηση της κερδοφορίας και διατήρηση των σκήπτρων στον κλάδο ζωής.  Η ΝΝ Hellas φιγουράρει πλέον στην πρώτη θέση του κλάδου ζωής με βάση τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα κάτι που σημαίνει η εταιρεία επιστρέφει στην κερδοφορία για το 2016. Ενδεικτικό της βελτίωσης των επιδόσεων της ΝΝ Hellas είναι επίσης το γεγονός ότι το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της ξεπέρασε τα 150 εκατ. (ΝΝ Orange Genius, Smartplan).

    Η Μαριάννα Πολιτοπούλου, Chief Executive Officer της NN Hellas
    Η Μαριάννα Πολιτοπούλου, Chief Executive Officer της NN Hellas

    Το «δίδυμο» Πολιτοπούλου-Ρατσιάτου ήταν αναμενόμενο πως θα αποδεικνυόταν… θυελλώδες, με τις δύο ισχυρές, φιλόδοξες και επιτυχημένες γυναίκες να έχουν η καθεμιά τις δικές της επιδιώξεις και τα δικά της σχέδια, και όπως αποδείχθηκε τελικά το «διαζύγιο» ήταν αναπόφευκτο…

    politopoulou ratsiatou

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μαριάννα Πολιτοπούλου μετέβη στην NN Hellas προερχόμενη από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, όπου διετέλεσε General Manager Group Retail Collections. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας ανέλαβε ανώτατες διευθυντικές θέσεις, όπως, μεταξύ άλλων, στην EFG Eurobank ως  CEO Group Retail Collections από το 2005 έως το 2010, στην Credit Agricole Indosuez Luxembourg καθώς και στην Inchape Hellas Group.

    Από την άλλη, η κυρία Σοφία Ρατσιάτου είναι μία από τις ελάχιστες ηγετικές γυναικείες παρουσίες στην ασφαλιστική αγορά.  Με την ολοκλήρωση των σπουδών της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, εισήλθε στην ασφαλιστική αγορά. Ξέρει όλες τις πτυχές του κλάδου και έχει μακρόχρονη παρουσία στον κλάδο των ασφαλειών. Ξεκίνησε ως απλή ασφαλίστρια της ΙΝG. Αμέσως εξελίχθηκε και αναβαθμίστηκε, πετυχαίνοντας πρωτιές στις πωλήσεις. Το 2003 την ανέλαβε την Γενική Διεύθυνση Πωλήσεων του ομίλου στην Ελλάδα.

    Η ανακοίνωση για τη λύση της συνεργασίας ΝΝ Hellas – Ρατσιάτου:

    Η NN Hellas ανακοινώνει ότι η συνεργασία της με την κα Σοφία Ρατσιάτου έληξε στις 30/09/2016. Η κα Ρατσιάτου ξεκίνησε την καριέρα της στην ΝΝ Hellas ως Ασφαλιστική Σύμβουλος, εξελίχθηκε σε Agency Manager και το 2003 ορίστηκε Chief Sales Officer του δικτύου Ασφαλιστικών Συμβούλων της NN Hellas. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κα Ρατσιάτου για τη συνεισφορά της στην Eταιρία και να της ευχηθούμε κάθε επιτυχία στο μέλλον.

    Ο νέος Chief Sales Officer θα ανακοινωθεί σύντομα.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/allazoun-ola-sta-aerodromia-ti-tha-gini-tin-fraport-ke-kastelli/79020



    ΣΧΟΛΙΑ