• Business

    Arnault-LVMH: Λανσάρει δεύτερη SPAC στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ

    • NewsRoom
    Arnault-LVMH: Λανσάρει δεύτερη SPAC στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ

    Bernard Arnault


    Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας Bernard Arnault και ο πρώην επικεφαλής της UniCredit, Jean Pierre Mustier, θα εισάγουν μία νέα εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPAC) στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, συγκεντρώνοντας 200 εκατομμύρια ευρώ (226 εκατομμύρια δολάρια), ανέφεραν οι υπεύθυνοι της συμφωνίας.

    Νωρίτερα φέτος, το δίδυμο συγκέντρωσε μισό δισεκατομμύριο ευρώ μέσω της SPAC Pegasus Acquisition Company Europe B.V., η οποία αναζητά στόχους εξαγοράς στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

    Την Τρίτη, η ίδια ομάδα ανακοίνωσε ότι θα εισάγει στο Άμστερνταμ μία δεύτερη SPAC με επιχειρηματικό προσανατολισμό, την Pegasus Entrepreneurial Acquisition Company Europe.

    Οι SPAC είναι «οχήματα», εισηγμένα σε χρηματιστήρια από μια ομάδα επιχειρηματιών, οι οποίες χρησιμοποιούν χρήματα που συγκεντρώνονται για να στοχεύσουν σε μια ιδιωτική εταιρεία,  επιτρέποντας της να εισαχθεί στο χρηματιστήριο χωρίς την επίπονη διαδικασία της αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO).

    Ο Mustier συνεργάζεται με τον πρώην τραπεζίτη της Bank of America, Diego De Giorgi και τον επιχειρηματία και επενδυτή SPAC, Pierre Cuilleret, για την εισαγωγή του SPAC των 200 εκατομμυρίων ευρώ.

    Αρκετές SPAC έχουν εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, ενισχύοντας δυνητικά τα διαπιστευτήρια της Ολλανδικής πρωτεύουσας ως κόμβου για τις ταχέως-αναπτυσσόμενες εταιρείες. Το Λονδίνο έχει φιλοξενήσει μόνο ένα σημαντικό SPAC το 2021, αφού ενημέρωσε τους κανόνες του για να τις διευκολύνει.

    Το Pegasus υποστηρίζεται από τους θεσμικούς επενδυτές Tikehau Capital και Financière Agache καθώς και από τους De Giorgi, Cuilleret και Mustier. Η Citi, η Goldman Sachs και η BNP Paribas λειτουργούν ως διαχειριστές του βιβλίου προσφορών.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ