• Business

    Αργύρης Παπαργυρόπουλος: Νέος ιδιοκτήτης για τη μεζονέτα στη Γλυφάδα, με τιμή – έκπληξη

    • NewsRoom
    Αργύρης Παπαργυρόπουλος

    Αργύρης Παπαργυρόπουλος


    Σε νέο ιδιοκτήτη ανήκει από σήμερα 25 Οκτωβρίου η μεζονέτα του Αργύρη Παπαργυρόπουλου στη Γλυφάδα.

    Το πολυτελές σπίτι του Αργύρη Παπαργυρόπουλου στη Γλυφάδα, που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, βγήκε σήμερα σε πλειστηριασμό και μετά από σκληρή μάχη αρκετών ωρών κατακυρώθηκε, σε άγνωστο μέχρι στιγμής ιδιοκτήτη, με τιμή, όπως διαβάζουμε στο eauction τα 7,5 εκατ. ευρώ, έναντι 3,3 εκατ. ευρώ που ήταν η τιμή εκκίνησης.

    Το κτήριο είναι χτισμένο σε ένα οικόπεδο περίπου ενός στρέμματος και η έκτασή του είναι πάνω από 500 τ.μ..

    Αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και δυο ορόφους, ενώ στον πίσω ακάλυπτο χώρο βρίσκεται μια τεράστια πισίνα.

    Η μεζονέτα στη Γλυφάδα
    Η μεζονέτα στη Γλυφάδα

    Η εξέλιξη αυτή δεν θυμίζει σε τίποτα τις χρυσές δεκαετίες του ’80 και του ’90, κατά τις οποίες ο επιχειρηματίας που συνέδεσε το όνομά του με τη νύχτα, μεσουράνησε.

    Από την «Αθηναία», στη γωνία Αμερικής και Πανεπιστημίου, το Πρόσωπο στην Εθνική Οδό – όπου ο Παπαργυρόπουλος πήρε το βάπτισμα του πυρός – και φυσικά από τα Αστέρια πέρασαν τα λαμπρότερα ονόματα της νύχτας, αλλά και της πολιτικής, ως θαμώνες.

    Δεν ξεκίνησε βέβαια από τη νύχτα: Αρχικά, ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος αποφάσισε να εργαστεί ως ναυτικός σε εμπορικό πλοίο με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Ίσως αυτές οι εικόνες που αντίκρυσε εκεί, τον ενέπνευσαν να αλλάξει την παραλιακή, αφήνοντας το στίγμα του.

    Τον ευνόησε η συγκυρία, καθώς τα κέντρα και τα κλαμπ αντικαθίστανται κατά τη δεκαετία του 1980 από τις ντίσκο.

    Τότε τα Αστέρια Γλυφάδας παρακμάζουν και περνούν στα χέρια ενός επιχειρηματία που έχει σπουδάσει ήδη τη νύχτα. Δεν εγκατέλειψε ακόμα κι όταν το 1990 τα Αστέρια κάηκαν ολοσχερώς.

    «Καταστροφή. Πήγα στο μαγαζί και είδα αποκαΐδια. Τότε, σήκωσα ψηλά τα μανίκια, μετέφερα τους χορούς που είχα ήδη κλείσει στο διπλανό μαγαζί, στην πισίνα, και το ξαναφτιάξαμε από την αρχή», είχε δηλώσει σε μια παλιότερη συνέντευξή του.

    Τριανταπέντε χρόνια από τη ζωή του πέρασε στα Αστέρια Γλυφάδας, αφού έφτασε να κοιμάται ακόμα και σε καμπάνες που είχαν χτιστεί τότε στην παραλιακή.

    Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά η ιστορία γράφεται πάλι στη Γλυφάδα, αλλά με μελανότερα χρώματα.

    Αυτή τη φορά την υπογράφει η DoValue ως επισπεύδουσα, ενώ η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 2,3 εκατομμύρια ευρώ.

    Το «άτυχο» ακίνητο

    Σύμφωνα με την έκθεση εκτιμητών, που συνοδεύει την έκθεση του πλειστηριασμού, πρόκειται για ένα οικόπεδο με μια μονοκατοικία που βρίσκεται στον Δήμο Γλυφάδας επί της οδού Τύχης επί της οποίας φέρει βάσει τίτλου κτήσεως τον αριθμό 11 και βάσει Κτηματολογίου τον αριθμό 13.

    Το οικόπεδο έχει έκταση 939 τ.μ. και έχει πρόσωπο μήκους 15,35 μέτρων επί της οδού Τύχης.

    Επί του οικοπέδου έχει χτιστεί μια κατοικία που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και δύο ορόφους συνολικής επιφάνειας 500 τ.μ. περίπου και πισίνα στον πίσω ακάλυπτο χώρο.

    Πρόκειται για τριώροφη οικοδομή με χρήση κατοικίας που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, Α’ όροφο και Β’ όροφο.

    Υπόγειο: Η συνολική επιφάνεια του υπογείου είναι 245,15 τ.μ.. Από αυτά 118,13 τ.μ. βάση αδείας είναι χώροι στάθμευσης και τα υπόλοιπα 127,02 τ.μ. βοηθητικοί χώροι. Βάσει προηγούμενης εκτίμησης (με εσωτερική αυτοψία), 100 υ.μ. περίπου έχουν διαμορφωθεί σε κύριους χώρους.

    Το ισόγειο έχει επιφάνεια 176 τ.μ., αποτελείται από κουζίνα, αποθήκη, τραπεζαρία καθιστικό, wc, γραφείο και ένα υπνοδωμάτιο με λουτρό.

    Ο πρώτος όροφος έχει επιφάνεια 155,28 τ.μ.. Αποτελείται από πατάρι (άνωθεν του γραφείου και χώρου εισόδου), δυο υπνοδωμάτια και λουτρό. Υπάρχει ένας εσωτερικός χώρος κενό πάνω από το καθιστικό που πολλές φορές είθισται να κλείνει και να διαμορφώνεται σε κύριους χώρους (~ 49,70 τ.μ.).

    Ο δεύτερος όροφος έχει επιφάνεια 86,16 τ.μ. και αποτελείται από δυο υπνοδωμάτια και δύο λουτρά. Τα επίπεδα επικοινωνούν μεταξύ τους με δυο κλιμακοστάσια και ανελκυστήρα εκτός από τον Β όροφο όπου δεν φτάνει το δεύτερο κλιμακοστάσιο.

    Στον περιβάλλοντα χώρο, στον πλαϊνό ακάλυπτο-βορειοδυτικά βάση οικ. αδείας, υπάρχει πισίνα μικτής επιφανείας 96,27τ.μ… Βάση προηγούμενης εκτίμησης έχει διαπιστωθεί ότι η πισίνα έχει αλλάξει θέση και έχει κατασκευαστεί μπροστά αντί για παραπλεύρως της οικοδομής και έχει ενδεχομένως αλλάξει και η επιφάνεια αυτής.

    Η αλλαγή χρήσης στο υπόγειο περίπου 100,00 τ.μ., η κατασκευή πέργκολας στον Β’ όροφο και η αλλαγή στη θέση της πισίνας, με πιθανότητα αλλαγής και των διαστάσεών της, είναι αυθαιρεσίες που παρατηρήθηκαν στο ακίνητο από την εξωτερική αυτοψία και σε συνδυασμό με τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

    Διαβάστε επίσης

    Πλειστηριασμοί: Τα 10 επώνυμα «σφυριά» έως το τέλος Νοεμβρίου – Ποιοι θα χάσουν την περιουσία τους

    Αργύρης Παπαργυρόπουλος: Οι οικονομικές δυσκολίες του άρχοντα της νύχτας

    Αργύρης Παπαργυρόπουλος: Στο σφυρί η μεζονέτα στη Γλυφάδα



    ΣΧΟΛΙΑ