• Business

    Αpple: Στις 14 Σεπτεμβρίου η παρουσίαση των νέων iPhones – Όλα όσα έχουν γίνει γνωστά

    • NewsRoom


    Στην εκδήλωση «California streaming» η Apple θα ανακοινώσει το νέο iPhone.

    Η Apple ανακοίνωσε την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωσή της, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου στις 20:00 και στην οποία η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει τα νέα iPhone.

    «California streaming», γράφει η πρόσκληση για το event, η οποία θα πραγματοποιηθεί για άλλη μια φορά… σχεδόν από το Apple Park.

    Εφόσον, η πανδημία εξακολουθεί να βρίσκεται στη ζωή μας, η εν λόγω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί για άλλη μία φορά στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του Apple Park, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.

    Η πρόσκληση για την εκδήλωση δεν αποκαλύπτει το παραμικρό για όλα όσα πρόκειται να ανακοινώσει η εταιρεία στις 14 Σεπτεμβρίου. Παρόλα αυτά, και λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες και την έντονη φημολογία, βασικός πυλώνας της εκδήλωσης δεν θα είναι άλλος από το νέο iPhone 13, και στις τέσσερις εκδόσεις του (iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max).

    Η εταιρεία ενδέχεται επίσης να ανακοινώσει νέα Apple Watch και AirPods. Παράλληλα, η Apple αναμένεται να ανανεώσει τα μοντέλα MacBook Pro και iPad αυτό το φθινόπωρο, τουλάχιστον εάν τηρήσει το ετήσιο πρόγραμμά της. Ωστόσο, οι νέοι υπολογιστές Mac κατά πάσα πιθανότητα θα παρουσιαστούν σε άλλη εκδήλωση, ίσως μέσα στον Οκτώβριο.

    Τα χαρακτηριστικά των νέων μοντέλων

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει – αν και η εταιρία τηρεί σιγή ιχθύος – το νές iPhone λέγεται ότι θα διαθέτει μικρότερη εγκοπή (notch) και οθόνη με λειτουργία always-on που θα υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Η συσκευή αναμένεται να διαθέτει βελτιωμένες κάμερες, με βελτιωμένη απόδοση ultra-wide καθώς και καλύτερη σταθεροποίηση εικόνας. Επιπλέον, θα διαθέτει ισχυρότερο επεξεργαστή – ο οποίος που κατά πάσα πιθανότητα θα ονομάζεται A15 – και ελαφρώς μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία ενώ δεν αποκλείεται να διαθέτει δυνατότητες δορυφορικής κλήσης για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για χρήση σε συγκεκριμένες περιοχές.

    Ως επί το πλείστον, το iPhone 13 θα μοιάζει πολύ με τον προκάτοχό του. Η Apple ανακοίνωσε ότι κινείται σε έναν τριετή κύκλο για σημαντικές αναβαθμίσεις πριν από μερικά χρόνια και δεν περιμένουμε να αλλάξει. Το μόνο πράγμα που σίγουρα δεν αλλάζει στο iPhone 13 είναι το μέγεθος της οθόνης του. Το iPhone 13 mini θα είναι η τελευταία ναυαρχίδα της Apple με οθόνη 5,4 ιντσών. Το iPhone 13 και το iPhone 13 Pro θα έχουν οθόνες 6,1 ιντσών και το iPhone 13 Pro Max θα διαθέτει οθόνη 6,7 ιντσών.

    Τα επερχόμενα μοντέλα iPhone Pro θα είναι διαθέσιμα σε μαύρο ματ και χρυσό φινίρισμα. Ενώ, σύμφωνα με τις φήμες του Peng, το φθηνότερο δίδυμο iPhone 13 θα είναι διαθέσιμο σε ροζ χρώμα.

    Η Apple φαίνεται να προσφέρει αρκετά μικρές βελτιώσεις όταν πρόκειται για τις κάμερες του iPhone 13. Τα λιγότερο ακριβά μοντέλα iPhone 13 θα εξακολουθούν να έχουν δύο πίσω κάμερες, ενώ τα μοντέλα Pro θα έχουν τρεις και έναν αισθητήρα LiDAR.

    Παράλληλα, το tweet του Greg Joz Joswiak (Senior Vice President of Worldwide Marketing, Apple) – το οποίο δείχνει το «δαγκωμένο» μήλο της Apple να λειτουργεί ως «πύλη» ανάμεσα σε δύο διαφορετικά σκηνικά, που απεικονίζουν ημέρα και νύχτα αντίστοιχα – έχει δημιουργήσει ερωτηματικά και έχει ανάψει … φωτιές στο Twitter.

    Η μεγάλη ανατροπή

    Ενώ απομένουν λίγες μέρες για την εκδήλωση, φήμες κάνουν λόγο ότι ενώ κανονικά στον αύξοντα αριθμό των τηλεφώνων της Apple έχει σειρά το 13, η εταιρεία πολύ πιθανό να παραβλέψει το … γρουσούζικο νούμερο και να πάει απευθείας στο 14! Με αλλαγές στον σχεδιασμό, βελτιωμένη οθόνη και μεγαλύτερης διάρκειας μπαταρία, το i-Phone 14 (;) θα ποντάρει κυρίως στα νέα λειτουργικά που θα αξιοποιήσουν τα δυναμικά χαρακτηριστικά του.

    Live παρουσίαση

    Η παρουσίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ιστότοπο του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού, μέσω της εφαρμογής Apple TV και φυσικά, από το επίσημο κανάλι της εταιρείας στο YouTube.

    Πιθανότερη ημερομηνία για την έναρξη της εμπορικής διάθεσης των νέων iPhone είναι η 24η Σεπτεμβρίου όσον αφορά τις ΗΠΑ και ορισμένες μεγάλες αγορές της Ευρώπης και της Ασίας, κάτι που σημαίνει ότι στην Ελλάδα θα χρειαστεί να περιμένουμε 2-3 εβδομάδες επιπλέον.

    Διαβάστε επίσης:

    Google: Επιστροφή υπαλλήλων στο γραφείο από τον Ιανουάριο του 2022

    25 χρόνια smartphones: Από πού ξεκίνησαν όλα σαν σήμερα το 1996



    ΣΧΟΛΙΑ