• Business

    Αποτελέσματα 6μήνου επηρεασμένα από τον κορονοϊό ανακοίνωσε η Intrakat

    Intrakat: Στα 87 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις του ομίλου στο α΄ εξάμηνο

    Πέτρος Σουρέτης. Διευθύνων Σύμβουλος Intrakat


    Στην επίδραση των περιοριστικών μέτρων της COVID-19 όσον αφορά την εκτέλεση των έργων αποδίδει τη μείωση των μεγεθών της η Intrakat.

    Τα έσοδά της σημείωσαν πτώση 31,07% (86,9 εκατ. έναντι 126,2 εκατ. ευρώ στο 1ο εξάμηνο του 2019) με το τελικό της αποτέλεσμα (κέρδη μετά φόρων) να είναι ζημίες 3,8 εκατ. έναντι ζημιών 741,5 χιλ. ευρώ.

    Ο τραπεζικός δανεισμός της στο τέλος του 1ου εξαμήνου του εμφανίζεται μειωμένος στα 66 εκατ. έναντι 80,4 εκατ. στα τέλη του 2019, ενώ τα ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκαν σε 64,1 εκατ. ευρώ.

    Στις 30.06.2020 το ανεκτέλεστο των υπογεγραμμένων συμβάσεων του Ομίλου ανερχόταν σε 319,2 εκατ. ευρώ. Έχει μειοδοτήσει και αναμένεται η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την υπογραφή των συμβάσεων για νέα έργα αξίας περίπου 205,6 εκατ. ευρώ.

    Όπως επισημαίνει η διοίκηση κατασκευαστικής εταιρείας στην οικονομική έκθεση, «ο κρίσιμος παράγοντας που θα καθορίσει τις εξελίξεις σε όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας (βιομηχανία, υπηρεσίες, εμπόριο και κατασκευές) είναι η συνεπής διαχείριση της υπάρχουσας ρευστότητας, αλλά και η ορθολογική διαχείριση της πρόσθετης βοήθειας που αναμένεται να χορηγηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

    Σημειώνει επίσης πως η δραστηριότητα των κατασκευαστικών εταιρειών αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα στην ομαλή ροή της παραγωγής των έργων που εκτελούνται και οι βασικοί δείκτες αποτυπώνουν μια συγκρατημένη αλλά σαφώς δυσχερή θέση. Προσθέτει όμως ότι «παρά τη δύσκολη κατάσταση, είναι γενική πεποίθηση ότι ο κλάδος των κατασκευών έχει τη δυναμική και τις προϋποθέσεις να διαδραματίσει ένα ουσιαστικό ρόλο και να βοηθήσει την ελληνική οικονομία να επανέλθει στην κανονικότητα».



    ΣΧΟΛΙΑ