• Business

    Απόστολος Βακάκης (Jumbo): «Γιατί πούλησα τις μετοχές μου» – Οι δυο κόρες και το «δαχτυλίδι» της διαδοχής

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Jumbo: Αυξημένες κατά 12,6% οι πωλήσεις στο α΄ εξάμηνο

    Απόστολος Βακάκης (Jumbo)


    Απάντηση στο φλέγον ερώτημα που απασχολεί την αγορά εδώ και μερικές εβδομάδες έδωσε χθες ο Απόστολος Βακάκης της Jumbo κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αναλυτές.

    Το ερώτημα δεν ήταν άλλο από το γιατί αποφάσισε να πουλήσει το 3,85% του μετοχικού κεφαλαίου της Jumbo. Και η απάντησή του αποκάλυψε πολλά για τον τρόπο που σκέπτεται και δρα ο γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος έχτισε από το μηδέν έναν όμιλο που παράγει κέρδη ακόμη και κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, ακόμη και με κλειστά καταστήματα (!).

    «Πούλησα τις μετοχές μου γιατί έχω δυο κόρες…. μια που θα παραμείνει στην επιχείρηση και θα την «τρέξει» και μια άλλη που δεν εμπλέκεται με την επιχείρηση, αλλά ακολουθεί διαφορετική κατεύθυνση… και δεν θέλω να έχουν καμία σύγκρουση (conflict)», δήλωσε χαρακτηριστικά. Μια δήλωση που αφήνει πολλά περιθώρια ερμηνειών για την κατεύθυνση που πήραν τα χρήματα. Πάντως, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν στο mononews πως ο ισχυρός άνδρας των Jumbo μοίρασε τα χρήματα που αποκόμισε από την συναλλαγή, ύψους 77,1 εκατ. ευρώ, στις κόρες του.

    Ταυτόχρονα έδωσε και μια «γεύση» για τη διάδοχη κατάσταση, όταν αποφασίσει να αποσυρθεί από την «ενεργό δράση».

    Όπως όλα δείχνουν, τα ηνία θα αναλάβει η κόρη του, Σοφία, η οποία είναι παντρεμένη με τον εφοπλιστή Πασχάλη Διαμαντίδη. Η Σοφία ακολουθεί τα επαγγελματικά βήματα του πατέρα της, σε αντίθεση με την Χριστίνα που έχει επιλέξει έναν διαφορετικό δρόμο (λέγεται πως ασχολείται με την παραγωγή και διάθεση γυναικείων καπέλων τύπου Panama).

    Βέβαια, άνθρωποι που γνωρίζουν υποστηρίζουν πως η εποχή που ο Απόστολος Βακάκης θα παραδώσει τη σκυτάλη αργεί. Λένε πως ακόμη και σήμερα εργάζεται πολλές ώρες την ημέρα και σε καμία περίπτωση δεν σκέφτεται την πρόωρη συνταξιοδότηση. Από την άλλη πλευρά, όπως έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν είναι τέτοια η δομή και λειτουργία της Jumbo που μπορεί οποιοσδήποτε να την διοικήσει.

    Όσον αφορά στη τιμή διάθεση του πακέτου μετοχών που έγινε με σημαντικό discount, υπογράμμισε πως θεωρεί δίκαιη την τιμή πώλησης για την ποσότητα των μετοχών που πούλησε και δήλωσε χαρούμενος γιατί κάποιοι άνθρωποι επωφελήθηκαν από αυτή τη συναλλαγή, βγάζοντας χρήματα.

    «Αυτή είναι η στάση που τηρώ», είπε, «τα τελευταία 20 χρόνια». Και έσπευσε να προσθέσει πως «οι άνθρωποι αγοράζουν μετοχές για κερδίσουν χρήματα. Δεν αγοράζουν μετοχές για να χάσουν χρήματα».

    Αναπάντητο ωστόσο παραμένει το ερώτημα σε ποιον πούλησε τις μετοχές του…

    Διαβάστε επίσης

    Απόστολος Βακάκης: Μετά την Jumbo, συλλέκτης μετρητών και ο ίδιος- 105,5 εκατ. ευρώ στο προσωπικό του ταμείο



    ΣΧΟΛΙΑ